Filmul american "Nameless", turnat la Salina Turda, va fi lansat in 2015

Joi, 28 August 2014, ora 09:12
1711 citiri
Filmul american "Nameless", turnat la Salina Turda, va fi lansat in 2015

Filmul "Nameless" ("Fara nume"), un thriller psihologic care va aparea in cinematografe in 2015, regizat de Bryan Thurman si Luis Esteban, este turnat la Salina Turda, in mina Rudolf, la o adancime de 120 de metri.

Bogdan Moncea, producator delegat al filmului din partea Castle Film Romania, a declarat, miercuri, la Salina Turda, intr-o conferinta de presa, ca filmarile in Romania au inceput in 11 august la Sighisoara si vor continua la Brasov si Bucuresti, informeaza Mediafax.

"Am inceput filmarile in Romania in 11 august, la Sighisoara, acum continuam la Salina Turda, apoi vom merge in Brasov si Bucuresti. S-a filmat inainte in Islanda si Spania, cate o saptamana, iar in Romania vom filma cel mai mult, peste 40 de zile. Filmul este un proiect american independent, un thriller psihologic. Actiunea filmului ne duce pe mai multe planuri temporale, in mai multe locuri de pe Pamant, iar personajul principal calatoreste in aceste locuri, dar si in timp. Va fi un film interesant, care se axeaza mai putin pe efecte vizuale. Salina Turda nu este cunoscuta, este o locatie foarte interesanta si neobisnuita, este un mare castig pentru film", a spus Moncea.

Courrier: Am ales o locatie spectaculoasa pentru film

Potrivit acestuia, in Salina Turda se filmeaza mai multe scene in mina Rudolf, la o adancime de 120 de metri, in care, intr-un carnaval, joaca peste 130 de figuranti, in roluri de acrobati si cantareti.

"Regizorul si scenaristul Bryan Thurman a scris aceste secvente special pentru Salina Turda, a ales locatia in urma cu un an", a spus Moncea.

La randul sau, Blaine Courrier, producatorul american al filmului, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca pelicula va intra intr-un circuit al festivalurilor dupa care va fi proiectat in cinematografele din SUA.

"Am ales o locatie spectaculoasa pentru film, este o ocazie incredibila sa filmam la Salina Turda. Este primul film artistic care se toarna in Salina Turda si ne bucuram sa putem sa o impartasim lumii", a subliniat Courrier, care a evitat sa spuna care este bugetul filmului.

Directorul Salinei Turda, Vasile Tot, a declarat si el, in conferinta de presa, ca este o provocare filmarea unui film artistic in mina Rudolf, deoarece acest lucru implica o logistica impresionanta.

"Au un staff de 150 de persoane. Ne bucuram ca au ales Salina pentru acest film, primul nostru scop fiind promovarea Salinei Turda", a afirmat Tot.

Filmul are doi regizori, Bryan Thurman si Luis Esteban, primul fiind si scenaristul peliculei.

Rolul principal ii apartine actorului britanic David Frampton, care a jucat in filmul "Ultimele zile ale iernii", lansat in acest an, iar din distributie mai fac parte Aida Folch, Conan Stevens, care a mai jucat in serialele "Urzeala tronurilor", "Spartacus" si in filmul "Hobbit-ul" si care joaca in "Nameless" rolul unui luptator dac, si John Rhys Davis, care a jucat in pelicule precum "Indiana Jones" si "Stapanul inelelor".

Filmul "Nameless" va aparea in cinematografe in anul 2015.

#salina Turda, #film salina, #Nameless Turda , #Cinematografie