Filmul lui Cristian Mungiu la cinematograful Quarteto de la Lisabona

Luni, 25 Iunie 2007, ora 12:08
950 citiri

O PRIMEIRO DE JANEIRO (Portugalia), 25 iunie 2007 - Regizorul Cristian Mungiu, castigatorul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes de anul acesta are proiectat un film in Festivalul Filmului Romanesc, care se desfasoara pana pe 24 iunie la cinematograful Quarteto de la Lisabona, dupa ce a fost prezentat in orasele Coimbra si Porto.

Din filmografia lui Mungiu, care a castigat cel mai important premiu de la Cannes cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va fi prezentat pe 24 iunie, la ora 19:99, cu subtitrare in limba engleza, filmul "Lost and found-Episode: Turkey Girl", o drama regizata in anul 2005.

Filmul cu care regizorul a dobandit Palme d'Or la Cannes inca nu dispune de o data pentru premiera in Portugalia. Ilustrare a Romaniei in timpul regimului Ceausescu, filmul nareaza povestea unei tinere care incearca sa faca un avort ilegal. Astazi, la ora 21:45, va fi randul a doua filme de Corneliu Porumboiu, amandoua cu subtitrare in limba portugheza: "A fost sau nu a fost?" si "Visul lui Liviu".

In incheiere - Cristi Puiu

Festivalul se incheie pe 24 iunie, cu proiectia, la ora 19:00, a deja mentionatului film al lui Mungiu, precum si a filmului "Drecreteii", de Florin Iepan, iar la ora 21:45, al unul lung-metraj si a unui scurt-metraj al aceluiasi regizor, Cristi Pulu: "Moartea domnului Lazarescu" si "Un cartus de Kent si un pachet de cafea".

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)