Filmul ''Nymphomaniac'' a fost interzis in Turcia

Marti, 04 Martie 2014, ora 17:35
1279 citiri
Filmul ''Nymphomaniac'' a fost interzis in Turcia

"Nymphomaniac", controversatul film al realizatorului danez Lars von Trier, a fost interzis de la difuzare in cinematografele din Turcia, ceea ce a provocat noi proteste fata de cenzura din Turcia, a relatat marti presa din tara, transmite AFP.

"Filmul a fost interzis ca urmare a deciziei comisiei de evaluare a Ministerului Culturii", a precizat un membru al acestei instante, Yaman Okur, citat marti de presa.

Okur s-a opus totusi interdictiei. "Filmul comporta scene explicite, dar ar fi trebuit sa fie difuzat cu limita de varsta" in cinematografe, a declarat el cotidianului Milliyet.

Mai multi reputati artisti turci au condamnat decizia comisiei, deplangand aceasta "noua cenzura" decisa de guvernul islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan, aflat la putere din 2002.

"Condamn ferm interzicerea filmului 'Nymphomaniac', in conditiile in care in Turcia exista o limita de varsta" in cinematografe, a anuntat cu indignare pe Twitter realizatorul turc Nuri Bilge Ceilan, care a obtinut premiul pentru regie in 2008 pentru pelicula "Three Monkeys" si Marele Premiu 2011 pentru "Once Upon a Time in Anatolia" la festivalul de la Cannes.

Ultimul film in doua parti al lui Lars von Trier urma sa fie difuzat in cinematografele din Turcia incepand cu jumatatea lunii martie.

Romania, aminteste AFP, decisese interzicerea filmului "'Nymphomaniac 2", masura fiind anulata ulterior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#film Nymphomaniac, #realizator film, #cinematografe Turcia , #Cinematografie