Filmul "Pozitia copilului" va fi difuzat in cinematografele din Statele Unite

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 12:54
1127 citiri
Filmul "Pozitia copilului" va fi difuzat in cinematografele din Statele Unite

Filmul "Pozitia copilului", de Calin Peter Netzer, castigatorul trofeului Ursul de Aur la Berlinala 2013, care este totodata propunerea Romaniei la Oscarul pentru cel mai bun film strain, va fi distribuit in cinematografele din Statele Unite de compania Zeitgeist Films.

Filmul "Pozitia copilului" va debuta in Statele Unite ale Americii la Film Forum pe 19 februarie 2014 si va intra apoi in circuitul cinematografic american. Pelicula a rulat pentru prima data in America de Nord, luna trecuta, la Festivalul International de Film de la Toronto, potrivit variety.com.

"Pozitia copilului" a fost produs de Parada Film si Hai-Hui Entertainment, cu sprijinul HBO Romania. Calin Peter Netzer si Razvan Radulescu au scris scenariul acestui film.

Compania Zeitgeist Film a cumparat drepturile de difuzare in Statele Unite ale Americii a filmului "Pozitia copilului" de la compania Beta Cinema, care a vandut deja drepturile de difuzare a acestui lungmetraj in peste 20 de tari.

Lungmetrajul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin si este propunerea Romaniei la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film strain.

"Pozitia copilului", cu Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia si Natasa Raab, este cel de-al treilea film al lui Calin Peter Netzer dupa multipremiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010).

#Pozitia Copilului cinematografe, #film Pozitia Copilului, #Pozitia Copilului SUA , #Cinematografie