Incepe Divan Film Festival 2018: filme balcanice senzationale, concerte electrizante, teatru si demonstratii culinare de poveste

Vineri, 24 August 2018, ora 15:39
1544 citiri
Incepe Divan Film Festival 2018: filme balcanice senzationale, concerte electrizante, teatru si demonstratii culinare de poveste

Festivalul dedicat cinematografiei si bucatariei balcanice - Divan Film Festival - incepe in forta la Craiova, vineri, 24 august. 13 filme in avanpremiera nationala, concerte cu zvac si demonstratii culinare insotite de povesti se regasesc in program, reunite sub tema "Balcanii viseaza".

Divan Film Festival are loc in perioada 24 - 26 august la Craiova (Inspire Cinema si Teatrul de Vara din Parcul Romanescu) si intre 27 august - 1 septembrie in Port Cultural Cetate.

Editia 2018 a Divan Film Festival incepe vineri, 24 august, la Teatrul de Vara din Craiova, cu un show plin de energie al formatiei transilvanene care combina teatrul, muzica si povestile: sZempol Offchestra. Vioara, trompeta, tobe, bass, si instrumente electronice sunt ingredientele cu care sZempol Offchestra vin la Divan Film Festival pentru un performance electrizant.

Kazim Oz, autorul unui demers cinematografic extrem de curajos in Turcia zilelor noastre, vine la Divan FF cu cel mai recent film al sau. "Zer", filmul care va deschide cea de-a 9-a editie a festivalului, trateaza cu sensibilitate un episod sangeros din istoria acestei tari, pe care establishmentul doreste cu orice pret sa il dea uitarii: masacrul turc asupra etnicilor kurzi de la Dersim.

La finalul proiectiei de la Teatrul de Vara din Parcul Romanescu, regizorul Kazim Oz va participa la o sesiune Q & A.

Un eveniment special din cadrul festivalului il constituie proiectia filmului de referinta al lui Stere Gulea, "Morometii", unde va rula si un fragment de 15 minute din cel mai asteptat film al anului, "Morometii 2". Horatiu Malaele si Iosif Pastina, actorii care dau viata personajelor lui Ilie si Niculaie Moromete in noul film, vor participa la proiectie.

Parteneriatul cu Festivalul de Teatru Tanar Ideo - Ides aduce anul acesta la Divan FF o poveste de dragoste neconventionala, plina de evenimente tragi-comice: "Semne de buna purtare", un spectacol oferit de Trupa AS din Bucuresti, duminica, 26 august, ora 19.30, la Teatrul National "Marin Sorescu", Sala Studio, Craiova.

De luni, 27 august, pana sambata, 1 septembrie, Divan Film Festival continua pe malul Dunarii, in Port Cultural Cetate, cu productii inedite precum SF-ul sarbesc "Ederlezi: Ascensiunea" / "Ederlezi Rising" (r. Lazar Bodroza), care o are ca protagonista pe celebra actrita Stoya, avanpremiera nationala a primei parti din trilogia lui Florin Serban, "Dragoste 1: Caine", la care va participa actorul Valeriu Andriuta, sau filme recent premiate cum este "Aga" (r. Milko Lazarov, premiul cel mare la festivalul de la Sarajevo).

Demonstratiile culinare sunt oferite de gazda festivalului, Mircea Dinescu si invitatii sai, si sunt introduse prin povesti fascinante de catre istoricul culinar Cosmin Dragomir.

Aida si Noi invita la dans spectatorii din Port Cultural Cetate cu un mix irezistibil de glam disco si folclor balcanic, in timp ce Mambo Siria vine c-o oferta irezistibila ultima seara a festivalului: versuri deocheate pe muzica lautareasca din zona Olteniei.

Divan Film Festival va avea loc in perioada 24 - 26 august in Craiova, la Inspire Cinema si Teatrul de Vara din Parcul Romanescu, si 27 august - 1 septembrie in Port Cultural Cetate. Intrarea la evenimentele Divan FF este libera.

Mai multe detalii despre Divan Film Festival sunt disponibile pe site: http://divanfilmfestival.ro/

Divan Film Festival este un proiect cultural co-organizat de Fundatia pentru Poezie "Mircea Dinescu" si Casa de Cultura "Traian Demetrescu", Craiova, sustinut de Centrul National al Cinematografiei, Consiliul Judetean Dolj si Primaria Craiova, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si Uniunea Cineastilor din Romania.

Sponsori ai festivalului: UniCredit Bank, Dr. Oetker, Selgros Cash&Carry, Mosia Galicea Mare.

Vazut de Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Zile si Nopti, Catavencii, Cinemagia, IQAds, Life, Noizz, A List Magazine, Ziare.com, Business24.ro, Ziarul Metropolis, AaRC.ro, Utopiabalcanica.net, MunteanuRecomanda

Parteneri media locali: TVR Craiova, Gazeta de Sud, Radio Sud

#Divan Film Festival 2018, #film balcanic , #Cinematografie