Americanii au premiat cele mai bune filme SF

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 12:03
2934 citiri
Americanii au premiat cele mai bune filme SF

Filmele "Planeta Maimutelor: Invazia" si "Super 8" au castigat, joi seara, cate trei trofee la gala premiilor Saturn, distinctiile americane dedicate productiilor SF, fantasy si horror de cinema si televiziune.

Astfel, "Planeta Maimutelor: Invazia / Rise of the Planet of the Apes", care fusese nominalizat la cinci categorii, a primit premii pentru Cel mai bun film SF, Cel mai bun actor in rol secundar (Andy Serkis) si Cele mai bune efecte speciale, informeaza revista Variety.

Lungmetrajul "Super 8" a primit trofeul pentru Cel mai bun regizor (J.J. Abrams), Cea mai buna coloana sonora (Michael Giacchino) si Cel mai bun actor tanar (Joel Courtney).

La aceeasi gala, "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2" a castigat premiul pentru Cel mai bun film fantasy, "Fata cu un dragon tatuat/ The Girl With the Dragon Tattoo" a primit titlul de Cel mai bun horror/thriller, in timp ce "Misiune: Imposibila - Ghost Protocol" a primit trofeul Saturn pentru Cel mai bun film de actiune/ aventuri.

De asemenea, pentru rolul din "Take Shelter", Michael Shannon a primit premiul Saturn pentru Cel mai bun actor, in timp ce Kirsten Dunst ("Melancholia") a primit trofeul pentru Cea mai buna actrita, iar Emily Blunt ("The Adjustment Bureau") a castigat premiul pentru Cea mai buna actrita in rol principal.

"Pielea in care traiesc / La piel que habito", in regia lui Pedro Almodovar, a primit premiul pentru cel mai bun film intr-o limba straina, iar "Motanul incaltat/ Puss in Boots" a primit trofeul pentru cel mai bun film animat.

Anul trecut, filmul "Inceputul/ Inception", regizat de Christopher Nolan, a fost marele castigator al gamei premiilor Saturn, cu cinci trofee.

Premiile Saturn au fost create in 1972, de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror din SUA, pentru recompensarea valorii productiilor SF, fantasy si horror.

#festival film SF SUA, #gala premiilor Saturn 2012, #premii filme SF, #filme SF premiate 2012 , #Festival de film