Cinematograful plutitor din Thailanda - O experienta unica pentru cinefili

Vineri, 30 Martie 2012, ora 19:29
3127 citiri
Cinematograful plutitor din Thailanda - O experienta unica pentru cinefili

Bogatii lumii adora sa urmareasca filme in intimitatea cinematografelor din propriile resedinte, insa nimic nu se compara cu cinematograful plutitor de pe insula privata Yao Noi din Andaman Sea, Thailanda.

Constructia in aer liber, al carei design a fost realizat de arhitectul Ole Scheeren, ofera o experienta cinematografica unica, scrie Bornrich.

Cinematograful, denumit Archipelago Cinema, este format din bucati de pluta, ecranul aflandu-se la adapostul unor proeminente din calcar. Arhitectul a folosit tehnici locale de constructii, folosind materiale diverse, precum plutele cu care pescarii ingradesc fermele de homari. A unit lemnele, legandu-le cu cordoane de cauciuc si le-a infasurat in plase de tantari.

Archipelago Cinema a fost creat special pentru festivalul "Film on the Rocks Yao Noi", un eveniment exclusivist, dedicat cinefililor. Festivalul a durat patru zile si a reunit actori, scriitori, designeri si artisti.

La final, constructia plutitoare a fost dezasamblata si toate materialele au putut fi refolosite de comunitatea locala.

Asadar, un astfel de cinematograf poate fi construit spontan, oriunde, pentru a incanta un grup de oameni, printr-o perspectiva unica.

#cinematograf plutitor Thailanda, #Archipelago Cinema Thailanda , #Festival de film