Cu ce vine nou festivalul de film de la Venetia, in 2012

Luni, 16 Iulie 2012, ora 12:49
1450 citiri
Cu ce vine nou festivalul de film de la Venetia, in 2012

Cea de-a 50-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia, cel mai vechi eveniment de acest tip din lume, va avea loc in perioada 29 august - 8 septembrie 2012, la Venetia-Lido.

Juriul acestei editii va fi condus de regizorul american Michael Mann, iar oaspetii internationali sunt personalitati de marca ale cinematografiei mondiale, informeaza mass-media din Italia.

Noul director artistic al festivalului de la Venetia, Alberto Barbera, care l-a inlocuit pe Marco Mueller, a anuntat ca juriul va fi prezidat de marele regizor american Michael Mann si va fi compus din regizorul italian Matteo Garrone, artista vizuala din Serbia Marina Abramovic, actrita franceza Laetitia Casta, producatorul din Hong Kong Peter Ho-Sun Chan, documentaristul israelian Ari Folman, regizoarea elvetiana Ursula Meier, actrita britanica Samantha Morton si regizorul argentinian Pablo Trapero.

Pe 8 septembrie, acest juriu prestigios va decerna Leul de Aur pentru cel mai bun film si Cupa Volpi pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita.

In cadrul acestui festival va fi proiectat noul film al lui Terrence Malick, To the Wonder, o poveste de dragoste in care joaca Ben Affleck si Rachel McAdams. Terrence Malick revine dupa doi ani dupa ce a castigat marele premiu la Cannes, Palme D'Or, obtinut cu filmul "The Tree of Life".

Va fi prezent la Venetia si maestrul portughez Manoel De Oliveira, in varsta de 103 ani. Cinefilii care vor sosi in masa la Lido, ca in fiecare an, vor mai putea urmari ultimele opere ale lui Robert Redford, Takeshi Kitano, Paul Thomas Anderson, Olivier Assayas, James Gray, Johnnie To, Kim Ki-duk si Francois Ozon.

Italia va fi reprezentata de marele regizor Marco Bellocchio, cu un film controversat, despre un caz de eutanasie care a creat polemici in Italia, acum cativa ani.

Printre starurile mondiale care Si-au confirmat prezenta la acest eveniment se numara Monica Bellucci, Keira Knightley, Jude Law, Ryan Gosling, Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman.

Leul de Aur omagial, pentru intreaga cariera, ii va fi acordat regizorului si actorului american Robert Redford.

#Festival de Film Venetia, #Leul de Aur Venetia, #festival de film Europa, #juriu Festival de Film Venetia , #Festival de film