Festivalul de film rusesc Kino+ revine la Bucuresti

Luni, 28 Mai 2012, ora 13:16
1993 citiri
Festivalul de film rusesc Kino+ revine la Bucuresti

Cea de-a doua etapa a Saptamanii premierelor rusesti pe marele ecran din Bucuresti debuteaza in Capitala cu gala concursului studentesc de subtitrari pentru filmele implicate in acest proiect dedicat culturii ruse.

Organizat de Universitatea din Bucuresti, Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania si Asociatia "Reteaua de cultura", in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman, evenimentul, care reprezinta a doua etapa a Festivalului de film rusesc Kino+, va avea loc pe 28 mai, de la ora 19,00 si va cuprinde si vizionarea filmului "Ultimul canton" (2010), o productie a studioului cinematografic Rock films, in regia lui Aleksei Ucitel.

Pelicula s-a bucurat de numeroase distinctii si nominalizari la prestigioase festivaluri de profil din intreaga lume.

A doua editie a Festivalului de film ruses Kino+ se va desfasura la Bucuresti in perioada 28 mai - 3 iunie, informeaza un comunicat al organizatorilor.

Gala de premiere a Concursului studentesc de subtitrari va dezvalui topul clasamentului celor 54 echipe finaliste de studenti ai Universitatii din Bucuresti care au lucrat la traducerea filmelor rusesti artistice si de animatie implicate in proiect.

Proiectia filmului "Ultimul canton" va da startul unui regal al filmelor rusesti de ultima generatie in premiera pe marele ecran din Romania. In fiecare seara, timp de o saptamana, publicul bucurestean va avea acces gratuit la creatii ale unei scoli cinematografice cu traditie ce se bucura de prestigiu in intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festival film rusesc, #Festival Kino, #filme rusesti Bucuresti , #Festival de film