Festivalul filmului japonez, la Cinemateca Romana

Vineri, 25 Mai 2012, ora 10:04
1376 citiri
Festivalul filmului japonez, la Cinemateca Romana

Festivalul filmului japonez, care va prezenta, in perioada 25-30 mai, o selectie, care are drept motto "dragostea si tineretea reflectate in diferite epoci", se va deschide, vineri, la ora 19,00, la sala "Jean Georgescu" a Cinematecii Romane, informeaza organizatorii.

Organizat de Ambasada Japoniei si Japan Foundation in colaborare cu Arhiva Nationala de Filme - Cinemateca Romana, festivalul cuprinde pelicule mai vechi si mai recente, incluzand ca genuri filmul istoric, drama psihologica, comedia etc., in incercarea de a contura o imagine cat mai variata a cinematografiei japoneze.

Vor fi proiectate opt filme de lungmetraj din creatia regizorilor Kazuyuki Izutsu ("Golanii din Kishiwada"), Kumashiro Tatsumi ("Scrisoare de dragoste"), Shohei Imamura ("Eijanaika" si "Zegen"), Junji Sakamolo ("Clubul Shinchugun"), Kozaburo Yoshimura ("Povestea lui Genji") si Heinosuke Gosho ("Tinerele din Izu" si "Femeia negurilor").

Cu exceptia primelor doua filme care au subtitrare in limba romana, restul filmelor din program au subtitrare numai in limba engleza.

Intrarea publicului este libera.

#Festival Film Japonez Cinemateca, #filme japoneze Cinemateca Romana , #Festival de film