Film romanesc pentru copii, la Festivalul de Film de la Cannes

Luni, 21 Mai 2012, ora 12:52
2471 citiri
Film romanesc pentru copii, la Festivalul de Film de la Cannes

Premiera filmului educativ pentru copii "Micile Vedete la tara", realizat in cadrul Scolii de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete, a avut loc in weekend la Festivalul de film de la Cannes.

Potrivit reprezentantilor Scolii de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete, "Micile Vedete la tara" este singurul film romanesc pentru copii care participa anul acesta la Cannes si este pentru al doilea an consecutiv cand filmele de scurt metraj pentru copii in regia Arianei Pendiuc sunt prezente la cel mai prestigios festival din lume.

"Micile Vedete la tara" participa la sectiunea Short Film Corner, dedicata profesionistilor din industria filmului, dar si in programul Romanian Short Waves, alaturi de alte scurt metraje ale tinerilor regizori romani prezenti la festival.

In film joaca peste 30 de copii, elevi ai Scolii Micile Vedete, iar subiectul filmului il constituie intamplarile haioase care au loc dupa ce un grup de copii de la oras vine in vizita la un grup de copii care locuieste la tara.

Infruntarea dintre cele doua tabere declanseaza situatii conflictuale comice, dar care au o morala foarte bine ghidata spre intelegerea si aprecierea modului de viata al copiilor care provin din comunitati diferite.

"Lasand modestia deoparte, pentru mine, dar si pentru toti copiii scolii este, intr-adevar, o realizare. Ganditi-va ca in Romania nu se mai fac filme pentru copii de ani buni, iar noi, in mai putin de doi ani, am facut opt scurt metraje care fac parte din seria Aventurile Micilor Vedete, iar doua dintre ele au fost selectionate la Festivalul de Film de la Cannes si asta pe langa multe alte participari la festivalurile pentru copii.

Cand ne intoarcem, continuam preselectia pentru Atelierul de vara Micile Vedete, filmam inca doua scurt metraje si lucram la proiectul primului nostru film de lung metraj pentru copii, adica suntem precum TGV-ul frantuzesc", a declarat regizorul filmului, Ariana Pendiuc.

"Micile Vedete" este prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania, dedicata exclusiv copiilor cu varste intre 5 si 11 ani, infiintata de surorile Ariana si Ema Pendiuc - regizor, respectiv, producator al mai multor filme de scurt metraj selectionate la Festivalul de Film de la Cannes, in 2010, in 2011 si in 2012 .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festival Film Cannes 2012, #film copii Cannes 2012 , #Festival de film