Filmul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, premiat in Serbia

Miercuri, 08 August 2012, ora 09:36
1517 citiri
Filmul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, premiat in Serbia

Regizorul Cristian Mungiu a castigat Marele premiu al celei de-a 26-a editii a Festivalului de film de la Herceg Novi (Serbia) cu productia "Dupa dealuri".

In cadrul aceluiasi festival, premiul Mimosa de Aur pentru cel mai bun actor a fost castigat de Branimir Popovic pentru rolul sau din filmul muntenegrean "Ace of spades - bad fortune", in regia lui Drasko Djurovic, si de Emir Hadzihafisbegovic pentru rolul din "The Death of a Man in the Balkans".

Mimosa de Aur pentru cel mai bun scenariu a fost castigat de sarbul Miroslav Momcilovic cu filmul "The Death of a Man in the Balkans".

Mungiu cucereste Cannes-ul din nou

Regizorul sarb Bojan Vuletic a primit premiul special al juriului pentru productia "Practical Guide to Belgrade with Singing and Crying".

Productia "Dupa dealuri" i-a adus lui Cristian Mungiu si premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes. Tot la Cannes, acest film le-a adus celor doua protagoniste, Cosmina Stratan si Cristina Flutur, premiul pentru interpretare feminina.

"Dupa Dealuri" este un film despre credinta si valori sociale - Interviu Cristian Mungiu

Filmul se inspira dintr-o drama reala despre care presa a scris mult in 2005, cand o tanara, Irina Cornici, moare intr-o manastire din nord-estul Romaniei in urma unei sedinte de exorcizare. Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or in 2007 pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", pune in discutie in noul sau film chestiuni legate de religie si de notiunea de responsabilitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Mungiu festival Serbia, #film Cristian Mungiu Serbia, #Dupa Dealuri festival Serbia, #Cristian Mungiu premii, #Cristian Mungiu Festival Cannes , #Festival de film