Filmul "The Grand Budapest Hotel" a deschis cea de-a 23-a editie a Festivalului DaKino

Joi, 13 Martie 2014, ora 09:21
1498 citiri
Filmul "The Grand Budapest Hotel" a deschis cea de-a 23-a editie a Festivalului DaKino
Sursa foto: Facebook

Cea de-a 23-a editie a Festivalului International de Film DaKino a fost deschisa miercuri seara, la Cinema Pro din Bucuresti, cu filmul "The Grand Budapest Hotel" in regia lui Wes Anderson, pelicula premiata cu Ursul de Argint, Marele Premiu al Juriului la Berlinala 2014 si prezentata in avanpremiera in Romania.

La deschiderea evenimentului a participat si primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoita, care a declarat ca isi doreste ca primaria pe care o conduce sa se implice "cat de mult in tot ce inseamna cultura si in tot ce inseamna educatie".

"Noi incurajam cultural in general si suntem partener nu pentru prima data la acest festival DaKino. Suntem bucurosi si, de ce nu, mandri sa avem un astfel de parteneriat si sa incercam sa oferim romanilor si in primul rand locuitorilor sectorului 3, cultura de cea mai buna calitate si educatie, de asemenea", a declarat Robert Sorin Negoita la intrarea in sala de spectacol.

Festivalul se desfasoara in perioada 12-16 martie

Festivalul se desfasoara in perioada 12-16 martie, iar proiectiile vor fi gazduite de Hollywood Multiplex Bucuresti Mall.

Selectionerul festivalului, criticul de film Irina Margareta Nistor, a recomandat bucurestenilor sa mearga sa vada filmele din festival deoarece o parte dintre acestea sunt prezentate intr-o unica proiectie pe marele ecran, iar altele au avanpremiera in Romania chiar pe scena festivalului DaKino.

Printre peliculele recomandate de critic se numara filmul lui Corneliu Porumboiu, "Al doilea joc" - prezentat in avanpremiera, "Mandela: Long Walk to Freedom" - ce va avea o proiectie unica pe marele ecrane din Romania sau "Snowpiercer" - "un film cu o distributie senzationala".

La DaKino 23 vor avea loc si workshopuri de film si televiziune

La DaKino 23 vor avea loc si workshopuri de film si televiziune dedicate copiilor cu varste cuprinse intre sase si noua ani, Irina Margareta Nistor indemnandu-i pe parinti sa le dea ocazia copiilor sa poata fi "actori macar pentru o zi".

Directorul Festivalului, Miruna Berescu, a invitat spectatorii sa urmareasca in competitia festivalului "atat scurtmetrajele straine, cat si cele romanesti". Ea a precizat ca pentru prima data in cadrul Festivalului DaKino va exista si un Premiu al publicului si a indemnat spectatorii sa vina si sa-si voteze preferatul.

"Anul acesta competitia va fi foarte stransa pentru ca toate scurtmetrajele sunt bune. Un premiu la DaKino reprezinta un bun inceput de cariera", a declarat si criticul Irina Margareta Nistor.

Un alt film recomandat de organizatorii festivalului este si "Snowpiercer", in care actorul Vlad Ivanov joaca alaturi de mari nume ale cinematografiei si care va avea premiera in Romania in duminica, in inchiderea Festivalului International de Film DaKINO, editia 23.

Biletele costa 10, respectiv 14 lei si pot fi achizitionate de pe site-ul bilete.ro, precum si de la salile de cinema ale DaKINO 23

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dakino bucureti, #Festival film, #Festival Dakino , #Festival de film