Incepe cea de-a 21-a editie a Festivalului Dakino

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 15:11
1243 citiri
Incepe cea de-a 21-a editie a Festivalului Dakino

Competitia de scurtmetraje a celei de-a 21-a editii a Festivalului International de Film DaKINO, care se va desfasura in perioada 21-26 noiembrie, aduce in fata publicului cinefil din Capitala 57 de scurtmetraje din 25 de tari, informeaza organizatorii intr-un comunicat.

Selectia realizata de criticul de film Irina Margareta Nistor cuprinde filme ca "Growing" in regia Roxanei Bentu, "Superman, Spiderman sau Batman" in regia lui Tudor Giurgiu, "Grand Hotel Italia" in regia lui Rodi Cotenescu.

Scurtmetrajele selectionate concureaza pentru Trofeul DaKINO 21 la categoriile "Cea mai buna regie", "Cea mai buna imagine" si Premiul Special al Juriului.

Premiile vor fi acordate de un juriu format din Anca Damian, regizor, scenarist si producator, actrita Ana Ularu, regizorul Yacine Sersar, castigator al DaKINO 19, precum si al editiei aniversare, DaKINO 20, John Ketchum, co-fondator al "FILMINUTE" - Festivalul International de Filme de 1 minut - si producatorul Mihai Orasanu.

Valoarea totala a premiilor ce vor fi acordate in cadrul celei de-a 21-a editii a DaKINO se ridica la 8.000 de euro.

Pe langa acestea vor mai fi oferite de public, prin vot, premiul pentru "Cel mai bun scurtmetraj" si, respectiv, "Cel mai bun documentar in cadrul sectiunii Brilliant Docs".

Cea de-a 21-a editie a Festivalului International de Film DaKINO va avea loc in perioada 21- 26 noiembrie la Cinematografele Patria, Scala si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman.

Festivalul International de Film DaKINO este organizat de Fundatia DaKINO, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, al Centrului National al Cinematografiei si al Asociatiei FAMart.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festival Dakino, #Dakino scurtmetraje , #Festival de film