Jackie Chan vine in premiera in Romania, la Zilele Filmului Chinezesc

Luni, 28 Iulie 2014, ora 16:28
3017 citiri
Jackie Chan vine in premiera in Romania, la Zilele Filmului Chinezesc

Actorul Jackie Chan va veni in premiera in Romania, pentru a participa la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, un eveniment ce se va desfasura intre 11 si 18 septembrie, in Capitala, a declarat Mihai Kogalniceanu, directorul general al Centrului National al Cinematografiei (CNC).

Astfel, in urma memorandumului semnat de Mihai Kogalniceanu, directorul Centrului National al Cinematografiei (CNC) din Romania, si Luan Guozhi, directorul general adjunct al Administratiei de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune (SAPPRFT) din Republica Populara Chineza, pe 28 martie, un festival de film romanesc si unul dedicat cinematografiei chineze vor fi organizate in cele doua tari, potrivit Mediafax.

In timpul festivalurilor vor fi proiectate aproximativ cinci lungmetraje, tara gazda fiind cea care decide filmele ce vor rula la eveniment. Potrivit memorandumului, o delegatie ce include actori si regizori se va afla in Romania pentru a desfasura activitati de promovare a industriei cinematografice chineze.

Memorandumul intre cele doua state a fost incheiat pe perioada 2014 - 2016.

"Jackie Chan va fi prezent, pe 11 septembrie, la deschiderea festivalului. Pe langa colaborarea economica, colaborarea in domeniul culturii este la fel de importanta pentru relatiile de succes si prosperitate ale celor doua natiuni", a mai declarat directorul general al CNC", a declarat, luni, Mihai Kogalniceanu.

Lungmetrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este "CZ12", regizat de Jackie Chan, acesta facand parte si din distributia peliculei. Programul festivalului include filmele "Beijing Love Story", de Chen Sicheng, "The Grandmaster", de Kar Wai Wong, "The Flying Swords of Dragon Gate", de Tsui Hark, si "Full Circle", de Zhang Yang.

2014, un an important pentru colaborarea bilaterala romano-chineza

Anul 2014 reprezinta un moment important pentru colaborarea bilaterala romano-chineza, fiind cea de-a 65-a aniversare a relatiilor de cooperare. Pentru a marca aceasta cifra, in perioada 10 - 13 septembrie, in Romania, va fi prezenta o delegatie formata din Tong Gang, viceministru al SAPPRFT, Luan Guozhi, director general adjunct al diviziei de film a SAPPRFT, Cao Yin, director general al China Movie Channel al SAPPRFT, Fu Ruoqing, presedinte si CEO al Huaxia Film Distribution Company Ltd, si Yan Ni, director adjunct al International Cooperation Departament.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfasura intre 11 si 18 septembrie, la cinematograful Union din Capitala, deschiderea urmand sa aiba loc pe 11 mai, la Grand Cinema Baneasa.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc este organizat de Centrul National al Cinematografiei in colaborare cu Casa Romano-Chineza, cea din urma asigurand finantarea evenimentului.

Jackie Chan, nascut in 1954, este unul dintre cei mai cunoscuti si mai iubiti actori originari din Hong Kong, reusind sa-si construiasca o cariera de succes in filmele cu arte martiale. In 2002, a castigat un premiu Taurus pentru intreaga cariera la World Stunt Awards (Oscarurile in domeniul cascadoriilor) si in acelasi an a primit o stea pe Walk of Fame. De asemenea, a castigat un premiu MTV Movie pentru intreaga cariera, in 1995, si alte doua premii MTV Movie pentru rolurile din prima si a doua parte a seriei "Ora de varf/ Rush Hour". In 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival.

Printre filmele in care a jucat se numara "Fracul magic", "Ocolul Pamantului in 80 de zile", seria "Ora de varf", "Spionul din vecini", "Karate Kid" si a asigurat vocea Maimutei in seria "Kung Fu Panda".

#actor Jackie Chan, #Jackie Chan Romania, #festival film romanesc, #cinematografia chineza , #Festival de film