"Nunta de piatra", unul din cele mai bune filme romanesti, aniversat la TIFF

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 09:00
1559 citiri
"Nunta de piatra", unul din cele mai bune filme romanesti, aniversat la TIFF

"Nunta de piatra", unul din cele mai bune filme romanesti ale tuturor timpurilor isi sarbatoreste cea de-a 40-a aniversare, vineri, la Cluj-Napoca, la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

"Nunta de piatra" (regia Mircea Veroiu si Dan Pita), unul dintre filmele-reper ale cinematografiei romane, isi sarbatoreste cea de-a 40-a aniversare la TIFF.

Pelicula va avea parte de o proiectie speciala vineri, la ora 18.00, la Cinematograful "Florin Piersic", in prezenta regizorului Dan Pita (Premiul pentru intreaga cariera la TIFF 2009), a scenografului Helmut Sturmer, a directorului de imagine Iosif Demian, a actritei Ursula Woltz si a actorului Mircea Diaconu.

Filmul a fost selectionat la Festivalul de la Cannes, in Semaine de la Critique, in 1973, si a obtinut de-a lungul timpului mai multe premii.

"Nunta de piatra" se afla pe locul sase in clasamentul "Cele mai bune 10 filme romanesti ale tuturor timpurilor", stabilit prin votul a 40 de critici, in 2008, si a fost achizitionat de Musem of Modern Art (MoMA) din New York.

#aniversare Nunta de piatra, #Nunta de piatra TIFF, #filme TIFF , #Festival de film