"Padurea Spanzuratilor", in regia lui Liviu Ciulei, deschide Sighisoara Film Festival

Joi, 28 Iunie 2012, ora 11:46
1956 citiri
"Padurea Spanzuratilor", in regia lui Liviu Ciulei, deschide Sighisoara Film Festival
Sursa foto: Ghimpele

Filmul "Padurea Spanzuratilor" in regia lui Liviu Ciulei deschide, joi seara, cea de-a patra editie a Sighisoara Film Festival (SFF), care promoveaza cele mai premiate productii romanesti, filme de lung metraj, scurt mertaje si documentare.

In acest an, sectiunea speciala in memoriam va fi inchinata lui Liviu Ciulei si George Constantin, iar evenimentul se va desfasura in prezenta familiilor.

Astfel, SFF va fi deschis la ora 19.00, in Piata Cetatii, iar de la ora 19.30 va avea loc evenimentul in memoriam Liviu Ciulei si proiectia peliculei acestuia "Padurea Spanzuratilor", iar de la ora 22.10, va avea loc in memoriam George Constantin si proiectia filmului "Reconstituirea", in regia lui Lucian Pintilie.

Sighisoara Film Festival va dura pana lunea viitoare si se va derula in Piata Centrala a Cetatii Medievale.

Potrivit organizatorilor, Sighisoara Film Festival isi propune o editie care sa uneasca elita culturala intr-o sarbatoare dedicata filmelor noastre care au primit o larga apreciere internationala, ca manifestare a unei importante miscari in arta cinematografica.

La Sighisoara Film Festival vor mai putea fi vizionate productiile: "Din dragoste cu cele mai bune intentii" (premiul pentru Cea mai buna regie - Adrian Sitaru si Cel mai bun actor la Festivalul Locarno, Elvetia), animatia "Crulic, drumul spre dincolo" (Marele premiu si Trofeul Uniunii Cineastilor in 2011) a regizoarei Anca Damian; filmul de scurt metraj "Apele tac" al Ancai Miruna Lazarescu (Premiul Gopo pentru scurt metraj si Premiul pentru tanara speranta), "Periferic" - creatia lui Bogdan Apetri care a castigat mai multe premii Gopo, dar si premii importante la Vilnius, "Toata lumea din familia noastra" in regia lui Radu Jude, "Ursul" - Best Pitch Award la Cottbus, Germania, in regia lui Dan Chisu, "Loverboy" - Cel mai bun regizor (Catalin Mitulescu) si Cea mai buna actrita (Ada Condeescu) la European Film Awards, "Visul lui Adalbert" in regia lui Gabriel Achim si pelicula lui Cristi Iftimie, "15 iulie".

"Toate productiile vor putea fi vizionate cu intrare libera, in traditia SFF, alaturi de regizorii, producatorii, actori si multe alte personalitati din cinematografia si viata culturala romaneasca", au precizat organizatorii, intr-un comunicat de presa.

#Sighisoara Film Festival, #film Liviu Ciulei Sighisoara, #deschidere Sighisoara Film Festival, #proiectii Sighisoara Film Festival , #Festival de film