Piatra Neamt: Pelicule proiectate pe varful muntelui Cozla, la Filmul de Piatra

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 08:48
1515 citiri
Piatra Neamt: Pelicule proiectate pe varful muntelui Cozla, la Filmul de Piatra

Publicul de la Filmul de Piatra, un festival organizat la Piatra Neamt, va putea urca sambata pe varful muntelui Cozla, situat la 650 de metri altitudine, pentru a viziona o serie de pelicule, dar si pentru a asculta concertele unor formatii precum Les Elephants Bizarres si Fine It's Pink.

Evenimentul, denumit "Shorts Day, Long Night", are loc la Piatra Neamt, la cea de-a saptea editie a festivalului. Publicul va urca pe munte cu telegondola, la ora 19.00, si va fi intampinat de un concert unplugged in aer liber, pe o platforma de lemn cu o panorama spectaculoasa, din care nu lipsesc Valea Bistritei, Muntele Ceahlau, Dealul Petrodava, lacul Batca Doamnei si o parte din orasul Piatra Neamt, informeaza Mediafax.

Dupa ce soarele dispare in spatele muntilor incep proiectiile de film: 11 scurtmetraje multipremiate intr-o selectie "best-of" ShortsUp. Dupa filme, intr-o structura acoperita in forma de iglu, incepe petrecerea, cu alte trei trupe live - Les Elephants Bizarres, Pinholes si Fine It's Pink - si trei DJ seturi - Matze, Yoon, Adrian R. Petrecerea se incheie dupa 6.40, ora rasaritului. Telegondola va functiona, cu pauze, tot timpul noptii, iar pretul ei este inclus in cel al biletului pentru eveniment: 25 de lei in avans si 35 de lei la intrare.

205 filme participa la festivalul Filmul de Piatra

Din 205 filme inscrise, la Filmul de Piatra vor fi proiectate 67 de scurtmetraje, 45 in competitie si 22 in afara competitiei. Proiectiile vor avea loc in aer liber, la Turnul lui Stefan si in singurul cinematograf functional, Cinema Dacia Panoramic, o sala de 629 de locuri lasata in paragina de autoritati si uitata de public.

Pe langa scurtmetraje, la festival vor fi proiectate o serie de lungmetraje: un film de animatie pentru copii, "Closer to the Moon", in regia lui Nae Caranfil, "Kyra Kyralina", in regia lui Dan Pita. De asemenea, deschiderea festivalului va avea loc in Teatrul Tineretului, cu un spectacol de teatru, "Textul inainte de toate", iar inchiderea festivalului este organizata in acelasi spatiu, unde va fi proiectat un documentar moldovenesc, despre Doina si Ion Aldea Teodorovici.

Festivalul Filmul de Piatra va debuta vineri si se va incheia duminica la Piatra Neamt si va continua la Piatra Fantanele, in campusul Tasuleasa Social, unde participantii vor vizita Padurea Pedagogica, vor face drumetii, vor viziona filme si vor spune si asculta povesti la foc de tabara. Pe 11 septembrie, Filmul de Piatra va fi prezent cu o seara de proiectii la Cluj, iar, pe 14 septembrie, la Timisoara, la Plai Festival.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Filmul de la Piatra, #Festival film , #Festival de film