Prima campanie de strangere de fonduri pentru un festival de film din Romania

Joi, 12 Iulie 2012, ora 20:29
1262 citiri
Prima campanie de strangere de fonduri pentru un festival de film din Romania

Asociatia Estenest, organizatoarea Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, lanseaza prima campanie de crowdfunding (finantare prin strangere de fonduri din partea sustinatorilor) a unui festival de film din Romania, pentru organizarea editiei din acest an, informeaza un comunicat.

Campania se deruleaza prin intermediul site-ului kisskissbankbank.com - cea mai mare platforma generalista de crowdfunding din Europa. Cea mai mare campanie gazduita de KissKissBankBank a constat in colectarea a 26.000 de euro pentru finantarea festivalului Tech Open Air Berlin.

Ajuns la a saptea editie, Anim'est este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Romania si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa Centrala si de Est, membru al circuitului pan-european Cartoon.

Potrivit comunicatului organizatorilor acestui festival, in ciuda faptului ca evenimentul a devenit din ce in ce mai important pentru comunitatea de film din Romania si de peste hotare, iar numarul de spectatori a crescut si el, de la un an la altul, Anim'est este grav afectat, in continuare, de o acuta lipsa de fonduri, printre altele, din cauza unei scheme discutabile de aplicare a baremelor de punctaj la sesiunile de concurs de proiecte ale Centrului National al Cinematografiei (CNC) - principalul organism care ar trebui sa poata cuantifica evolutia evenimentelor de film din tara.

#strangere de fonduri Animest, #crowdfunding Animest, #fonduri Animest 2012 , #Festival de film