Proiectul Hel din Polonia a castigat Premiul Golden Carpathian in valoare de 7.000 euro

Luni, 27 August 2012, ora 16:10
1486 citiri
Proiectul Hel din Polonia a castigat Premiul Golden Carpathian in valoare de 7.000 euro

Proiectul Hel din Polonia a castigat concursul de proiecte cinematografice si Premiul Golden Carpathian in valoare de 7.000 de euro la cea de-a doua editie a Targului de Film Golden Carpathian care s-a desfasurat in perioada 23-26 august la Cinema Patria din Bucuresti.

Castigatorul concursului a fost desemnat in urma evaluarii unui juriu format din reprezentanti de marca ai cinematografiei internationale, compus din regizorul Adam Cselleng - presedintele juriului (Ungaria), producatorul Altin Prifti (Albania) si regizorul Ayoub Daneshvar Ghorbani (Azerbaidjan).

Acestia si-au motivat alegerea pe baza unor criterii precum "originalitatea povestii, diversitatea tehnicilor de filmare, stilul de prezentare, modul in care povestea va atinge sentimentele si gandurile telespectatorilor, evenimente reale si nivelul de risc in productie".

Au fost acordate, de asemenea, si trei mentiuni a cate 1.000 de euro proiectelor Second Hand Life din Olanda, Sinless City din Palestina si The Quiet American Ron Holloway din Ungaria.

In competitie au fost inscrise si prezentate caselor de productie participante 17 proiecte cinematografice din 20 tari. Dintre proiectele intrate in competitie, patru au fost din Serbia si cate unul din Bosnia-Hertegovina, Anglia, Croatia, Olanda, Polonia, Turcia, Ungaria, Moldova, Republica Ceha, Iordania, Tunisia si Palestina.

Premiile, in valoare totala de 10.000 de euro, sunt oferite de Ministerul Culturii si Consiliul National al Cinematografiei.

Golden Carpathian este primul targ de film ce vine in sprijinul producatorilor romani care au astfel oportunitatea sa-si popularizeze filmele si proiectele si sa incheie parteneriate de afaceri cu reprezentanti ai cinematografiei din toata lumea.

#Festival Film Bucuresti, #Festival Golden Carpathian premiu, #film castigator Golden Carpathian , #Festival de film