Roman Polanski a prezentat la Cannes un spot publicitar pentru Prada

Marti, 22 Mai 2012, ora 09:56
1282 citiri
Roman Polanski a prezentat la Cannes un spot publicitar pentru Prada

Regizorul franco-polonez Roman Polansky a prezentat luni, la Cannes, inainte de proiectarea unei versiuni restaurate a filmului sau "Tess" (cu Nastassja Kinski), ultima sa realizare: un spot publicitar pentru grupul italian de lux Prada.

Spotul, intitulat "O terapie", ii aduce in scena pe actorii britanici Ben Kingsley si Helena Bonham Carter, care joaca rolurile unui psihiatru si al unei elegante cliente, imbracata in vestimentatie produsa de compania Prada. Personajul lui Kingsley isi pierde rapid orice interes pentru clienta sa si isi concentreaza atentia asupra paltonului ei din blana.

"Este un fel de antipublicitate", a declarat razand Polanski dupa scurta proiectie a filmului, explicand ca a vrut sa dovedeasca lumii ca este capabil sa regizeze si un scurtmetraj.

Un documentar intitulat "Roman Polanski - Un film memorie", in care cineastul de 78 de ani revine asupra principalelor etape ale unei vieti agitate, a fost proiectat in debutul festivalului.

Urmarit de justitie in SUA pentru ca a avut relatii sexuale cu o minora de 13 ani in 1977, Roman Polanski a fost arestat in 2009 in Elvetia pe baza unui mandat de retinere international. El a fost repus in libertate in iulie 2010, dupa refuzul Elvetiei de a-l extrada Statelor Unite ale Americii.

#Roman Polanski Cannes, #spot publicitar Roman Polanski, #Prada Roman Polanski , #Festival de film