S-a deschis Festivalul de Film de la Locarno

Joi, 02 August 2012, ora 08:54
1309 citiri
S-a deschis Festivalul de Film de la Locarno

A 65-a editie a Festivalului de Film de la Locarno (Elvetia) s-a deschis miercuri seara in micul oras din sudul Elvetiei, care gazduieste manifestarea artistica timp de 11 zile, transmite AFP.

In deschiderea festivalului a rulat filmul politist britanic "The Sweeny", la proiectie asistand circa 8.000 de persoane. Pelicula, regizata de Nick Love si avandu-l pe Ray Winstone in rolul principal, prezinta intamplarile prin care trece o unitate de elita a politiei londoneze, "The Sweeny", care recurge la orice mijloc pentru a-i prinde pe raufacatori. "Nu am vrut sa fac un film international, ci un film englez", a declarat presei Nick Love.

Filmul nu participa in competitia oficiala de la Locarno. Adevarata competitie incepe joi, cu proiectarea peliculei mexicane "Los mejores temas" si a lungmetrajului american "Jack & Diana".

In cursul celor 11 zile ale festivalului se vor proiecta circa 300 de lungmetraje, documentare si scurtmetraje din peste 50 de tari. In ultima seara, pe 11 august, se vor decerna premiile celei de-a 65-a editii a 'celui mai mic dintre marile festivaluri', dupa cum il numea directorul artistic, francezul Olivier Pere.

#festival film Locarno, #perioada desfasurare festival Locarno, #program festival film Locarno , #Festival de film