Scurtmetrajul romanesc "Gobbel", premiat in Egipt

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 21:15
1428 citiri
Scurtmetrajul romanesc "Gobbel", premiat in Egipt

Filmul "Gobbel", regizat de Raluca David si produs de Cristian Hordila, a obtinut Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj in cadrul celei de-a 15-a editii a Festivalului International de Film Documentar si de Scurtmetraj de la Ismailia, Egipt.

Juriul s-a declarat impresionat de modul in care regizorul se joaca cu ironia condimentata in poveste si viziunea acestuia asupra unor trairi puternice si tragice, se subliniaza in comunicat.

"Gobbel" spune povestea unui german sas, care, dupa mai bine de 60 de ani, se intoarce acasa in Romania pentru a-si petrece ultima perioada a vietii sale. Este prins insa in traditiile si obiceiurile romanesti legate de inmormantare in cel mai ironic mod posibil.

Filmarile s-au desfasurat pe parcursul a opt zile, in satul Dorolea, din judetul Bistrita-Nasaud.

Festivalul International de Film Documentar si de Scurtmetraj de la Ismailia, Egipt, este organizat de Ministerul Culturii din aceasta tara, impreuna cu Guvernoratul Ismailia si Centrul Cinematografic din Egipt. Este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Egipt. Scopul festivalului este de a promova si incuraja filmele documentare si de scurtmetraj. In competitia oficiala se regasesc categoriile: Documentar de lungmetraj, Documentar de scurtmetraj, Scurtmetraj fictiune si animatie.

In palmaresul filmului se mai afla Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj, acordat la cea de-a treia editie a Festivalului International de Film Comedy (Cluj), si Premiul pentru Cel mai bun film in cadrul competitiei Open Society Shorts (Bucuresti).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premiu Egipt Gobbel, #scurtmetraj romanesc festival Egipt, #premii Gobbel , #Festival de film