"The Artist" - cel mai bun film la gala Independent Spirit Awards 2012

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 13:36
1634 citiri
"The Artist" - cel mai bun film la gala Independent Spirit Awards 2012

Lungmetrajul mut "The Artist" a primit, sambata seara, patru trofee, printre care cel pentru cel mai bun film, la Independent Spirit Awards 2012, distinctii acordate realizatorilor de productii independente, care nu lucreaza cu marile studiouri de la Hollywood.

Lungmetrajul alb-negru "The Artist", un omagiu adus filmelor mute hollywoodiene, a fost nominalizat la cinci categorii la editia din 2012 a premiilor Independent Spirit, ceremonie care a avut loc sambata seara, la Los Angeles, cu o zi inainte de decernarea premiilor Oscar.

"The Artist" a primit premiile Independent Spirit pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Michel Hazanavicius), cel mai bun actor in rol principal (Jean Dujardin) si cea mai buna imagine (Guillame Schiffman). "The Artist" spune povestea lui George Valentin (Jean Dujardin), star al filmului mut, care a cazut in uitare odata cu aparitia sonorului, spre deosebire de tanara actrita Peppy Miller (Berenice Bejo), una dintre admiratoarele sale.

De altfel, sezonul marilor premii cinematografice a fost dominat pana in prezent de "The Artist", care a primit, printre altele, un premiu pentru interpretare la Festivalul de la Cannes din 2011 (Jean Dujardin), trei Globuri de Aur, sapte BAFTA, un Goya, numeroase trofee decernate de asociatiile de profesionisti din domeniu, dar si sase premii Cesar.

Lungmetrajul francez "The Artist" este considerat un favorit la cea de-a 84-a gala Oscar, care va avea loc duminica seara, la Los Angeles, si spera sa isi incheie victorios sezonul de premii obtinand o statueta la categoria "cel mai bun film", dupa un parcurs inedit pentru o pelicula care nu este anglo-saxona. Filmul este nominalizat la zece premii Oscar, fiind pentru prima data cand o pelicula franceza este selectata in atatea categorii ale trofeelor decernate de Academia americana. Iar daca ar obtine premiul Oscar pentru cel mai bun film, ar fi o premiera in istoria acestor distinctii, oferite de obicei unor opere anglo-saxone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#The Artist Spirit Awards 2012, #premii The Artist , #Festival de film