TIFF 2012: Pelicule in premiera mondiala, la sectiunea filmului romanesc

Joi, 10 Mai 2012, ora 10:45
1727 citiri
TIFF 2012: Pelicule in premiera mondiala, la sectiunea filmului romanesc

La sectiunea "Zilele Filmului Romanesc", de la editia din acest an a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), au fost selectionate 11 lungmetraje, dintre care unele vor rula in premiera absoluta, si 16 scurtmetraje, organizatorii, pe site-ul festivalului.

Cinefilii clujeni vor avea ocazia sa vizioneze noul film regizat de Florin Piersic Jr., "Killing Time", din distributia caruia fac parte actorii Cristian Ioan Gutau, Daniel Popa, Olimpia Melinte si Florin Zamfirescu.

Tot in premiera va rula filmul "Si caii sunt verzi pe pereti", al treilea lungmetraj regizat de Dan Chisu.

O alta premiera absoluta este comedia "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu, care ii reuneste pe Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Barladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, renumitul actor francez Jean Francois Stevenin si fiul sau, Robinson Stevenin.

Pelicule romanesti care concureaza in sectiunea dedicata filmului autohton

Trei dintre peliculele recente vor concura, la randul lor, in sectiunea dedicata filmului autohton: drama familiala cu accente de thriller "Toata lumea din familia noastra", regizata de Radu Jude, "Undeva la Palilula" - spectaculoasa productie a regizorului de teatru Silviu Purcarete, si "Din dragoste cu cele mai bune intentii", in regia lui Adrian Sitaru, care le-a adus actorilor Bogdan Dumitrache si Adrian Titieni cate un trofeu Gopo, iar cineastului - un premiu pentru regie la Festivalul International de Film de la Locarno, unde Dumitrache a fost, de asemenea, premiat pentru interpretare.

Pentru prima data la "Zilele Filmului Romanesc", cinefilii vor avea parte de un lungmetraj de animatie, "Crulic - drumul spre dincolo", creatie a regizoarei Anca Damian.

Radu Gabrea aduce in premiera mondiala la TIFF drama despre sfarsitul sotilor Nicolae si Elena Ceausescu - "Trei zile pana la Craciun" - in care Victoria Cocias si Constantin Cojocaru joaca rolurile celor doi condamnati la moarte.

Din suita de documentare fac parte filmele "Turn Off the Lights", regizat de Ivana Mladenovic. Anca Hirte vine cu "Pacatoasa Teodora", un film despre maicutele din manastirile ortodoxe, iar Bogdan Ilie-Micu reface calatoria cu motorul a fotografului Mihai Barbu, cale de 26.000 de kilometri, in "Un gand, un vis, Doyle... si-un pix".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#filme romanesti TIFF 2012, #avanpremiere romanesti TIFF 2012 , #Festival de film