TIFF aduce filmele in Bucuresti, la "Cinema in parc"

Marti, 17 Iulie 2012, ora 12:14
1591 citiri
TIFF aduce filmele in Bucuresti, la "Cinema in parc"

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si Primaria sectorului 1 organizeaza, in perioada 18 - 25 iulie, "Cinema in parc", un eveniment care va avea loc zilnic, incepand cu ora 22:00, in Parcul Bazilescu din Capitala, informeaza un comunicat Romanian Film Promotion.

In prima seara, publicul bucurestean este invitat la "Taverna Soul Kitchen", regia Fatih Akin, comedie ce a obtinut in 2009 Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Venetia 2009, in 2010 fiind nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film. Programul continua cu "Jaf... la Turnul Mare" ("Tower Heist"), o comedie cu Ben Stiller si Eddie Murphy.

"Cinema in parc" aduce publicului si proiectii precum "Nevasta la putere" ("Potiche") cu Catherine Deneuve, pelicula nominalizata la Festivalul de Film de la Venetia, categoria Leul de Aur si la Premiile Academiei Europene de film, "Gianni si femeile" ("Gianni e la Donne"), productie italiana semnata de Gianni di Gregorio, si "Cumplit de fericita" ("Happy, happy"), in regia lui Anne Sewitsky, comedie ce a obtinut Marele Premiu Sundance 2011.

Lista titlurilor ce vor putea fi vazute la "Cinema in parc" contine si filme romanesti, respectiv, "Nasa", comedie in regia lui Jesus del Cerro si Virgil Nicolaescu ce a obtinut Premiul Publicului pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes la box office in 2011 - Premiile Gopo 2012, "Visul lui Adalbert", o comedie neagra semnata de Gabriel Achim, si "Tatal Fantoma", in regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin si Mirela Oprisor.

Evenimentul, la care intrarea va fi libera, este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc in parteneriat cu Transilvania Film.

#TIFF proiectii filme, #TIFF proiectii Bucuresti, #TIFF Cinema in parc, #filme Parcul Bazilescu , #Festival de film