Unde mergi in weekend: Festivalul de Film de la Cannes

Sambata, 19 Mai 2012, ora 00:00
2326 citiri
Unde mergi in weekend: Festivalul de Film de la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes este un pretext ideal sa-ti petreci weekendul intr-un oras celebru, sa vizionezi niste filme exceptionale si sa te cazezi in camere de hotel cu nume de actori celebri.

Romania participa la Cannes 2012 cu mai multe filme, unul dintre acestea fiind Beyond the Hills, regizat de Cristian Mungiu, inclus in competitia oficiala. Regizorul Cristian Mungiu se intoarce la Cannes, la cinci ani dupa premiul Palme d'Or obtinut cu drama 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Festivalul de Film de la Cannes este un eveniment complex, de care te poti bucura la maxim, astfel ca ai nevoie si de o cazare pe masura.

Reprezentantii agentiei Perfect Tour ne-au oferit mai multe informatii despre hotelurile de lux din acest oras si preturile practicate, in cazul in care nu ti-ai cumparat bilete inca pentru acest eveniment.

Hotelul Martinez

Hotelul Martinez are cinci stele, se afla langa mare, pe celebrul bulevard La Croisette, locul unde defileaza toate vedetele lumii in perioada festivalului. Locatia beneficiaza de trei restaurante, dintre care doua detin doua stele Michelin, unde poti savura specialitati din rafinata bucatarie franceza si vinuri delicate de pe podgoriile Frantei.

Hotelul dispune de un centru SPA amenajat cu piscine grandioase si unde oaspetii sunt rasfatati cu masaje si terapii miraculoase pentru trup, minte si suflet. In perioada Festivalului de la Cannes, preturile practicate de Martinez sunt de 264 euro / noapte pentru o camera simpla Superior Mountain si de 524 euro pe noapte pentru o camera Prestige Sea.

Hotelul Majestic Barriere

Acest hotel se afla tot pe bulevardul celebritatilor, La Croisette, in apropiere de Palais des Festivals et des Congres, unde se desfasoara Festivalul International de Film de la Cannes. Hotel Majestic impresioneaza prin tinuta clasica, de o eleganta la superlativ.

Oaspetii hotelului au zeci de posibilitati de relaxare: in centrul SPA al hotelului, unde pot beneficia de masaje si terapii binefacatoare, pe terasa hotelului, cu vedere la mare, unde este amenajata o plaja, la piscina in aer liber, in gradina sau, in timpul serilor, la casino.

La Majestic Barriere, camera dubla costa 736 euro pe noapte, iar camera dubla Sea View are un pret de 1.030 euro pe noapte.

Hotelul Intercontinental Carlton

Inaugurat in 1912, Hotel Intercontinental Carlton este, pentru obisnuitii acestui loc, un adevarat simbol al rafinamentului francez. Se afla in centrul orasului Cannes, in renumita zona La Croisette.

The Carlton Restaurant este decorat in stil neo-colonial si de pe terasa poti privi spre bulevardul La Croisette si admira Marea Mediterana.

La Carlton poti sa te cazezi in apartamentul Sean Connery, Alain Delon sau Sophia Loren, toate fiind denumite dupa celebritati din lumea filmului.

Cazarea la acest hotel costa 650 euro pe noapte.

Ce vezi anul acesta la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes are o istorie lunga, debutul sau avand loc in 1946.

In fiecare an, cele mai bune filme din lumea intreaga vin la Cannes, acompaniate de vedete din lumea cinematografica. Orasul francez devine un centru al cinematografie mondiale, unde vor sosi anul acesta aproximativ 80.000 de actori, regizori, cinefili sau producatori. Editia din 2012 se desfasoara intre 16 si 27 mai.

Festivalul de Film de la Cannes este impartit in mai multe sectiuni: sectiunea oficiala care include mai multe competitii, sectiunile paralele care cuprind diverse activitati ce au ca scop descoperirea altor aspecte ale cinematografiei, alte sectiuni si evenimente.

Competitia oficiala a Festivalului, ce cuprinde filmele care lupta pentru marele premiu Palme d'Or, este dominata in acest an de filme americane precum The Paperboy (regia: Lee Daniels), cu Nicole Kidman, Mud, regizat de Jeff Nichols, sau Killing Them Softly, al lui Andrew Dominik.

#Festival Film Cannes 2012, #cazare hoteluri Cannes, #Cannes destinatie turistica , #Festival de film