Unul din creatorii continuarii la Finding Nemo vine la Bucuresti cu ocazia Anim'est

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 17:40
1391 citiri
Unul din creatorii continuarii la Finding Nemo vine la Bucuresti cu ocazia Anim'est

In fiecare an, Anim'est aduce in fata spectatorilor o serie de invitati speciali, animatori sau producatori ai unor animatii celebre. Colaborarea dintre Pixar si Anim'est continua astfel si in acest an, iar un reprezentat al celebrului studio, ce lucreaza in prezent la continuarea lui "Finding Nemo" la va oferi publicului roman o lectie autentica de animatie la aceasta editie a Festivalului.

Alex Woo, story artist la Pixar, le da intalnire tuturor fanilor animatiei, vineri, 11 octombrie, de la ora 18:30, la Cinema Patria. Acesta le va povesti celor prezenti despre cateva dintre cele mai de succes titluri realizate de studio si de ce "Povestea e regele" la Pixar.

"Ratatouille", "WALL-E" si "Cars 2" sunt cateva dintre productiile la care a lucrat.

In prezent, Alex Woo este implicat in scenariul noii productii Pixar, "Finding Dory" (continuarea lui "Finding Nemo"), precum si al filmului de animatie "The Good Dinosaur".

Michel Ocelot va fi prezent cu cele sase lungmetraje si o selectie de opt scurtmetraje

De asemenea, Anim'est il va prezenta in acest an pe Michel Ocelot. Celebrul regizor, animator si graphic designer francez va fi prezent la Bucuresti in perioada 10-13 octombrie, toate cele sase lungmetraje ale sale precum si o selectie de 8 scurtmetraje urmand a fi proiectate.

Regizorul ajunge in atentia publicului cu "Kirikou et la Sorcier/ Kirikou si vrajitoarea", primul lungmetraj din cariera, distins cu Premiul pentru cea mai buna animatie la Annecy in 1999 si Cel mai bun lungmetraj animat la Premiile britanice din 2002. Au urmat "Princes et Princesses/ Printi si Printese", o selectie de povesti stravechi redate prin siluete, si "Kirikou et les Betes Sauvages/ Kirikou si animalele salbatice".

In 2006 termina cel de-al patrulea lungmetraj, "Azur et Asmar", prezentat la Festivalul de Film de la Cannes, sectiunea Quinzaine des Realisateurs, iar in 2011, "Les Contes de la nuit/ Tales of the Night / Povesti in miez de noapte" a fost selectat in competitia celei de-a 61-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin.

Cel mai recent film de lung metraj este "Kirikou et les hommes et les femmes/ Kirikou and the Men and Women / Kirikou, barbatii si femeile", nominalizat la Premiile Cesar in 2013.

Ce au in comun "Chicken Run", "The Curse of the Were-Rabbit", "Flushed Away" si "Shaun the Sheep"?

Studioul Aardman, unde au fost create "Chicken Run", "The Curse of the Were-Rabbit", "Flushed Away" si "Shaun the Sheep", va fi, de asemenea, prezent la aceasta editie Anim'est.

Publicul se va bucura de o zi cu totul speciala dedicata studioului, duminica, 6 octombrie, la Cinema Patria, intre orele 12.30-00.00. Vor putea fi vizionate scurtmetraje din primii ani ai studioului, dar si din perioada in care Aardman devenise un nume important in lumea animatiei.

Celebrii Wallace and Gromit nu puteau lipsi din retrospectiva, aventurile lor vor putea fi urmarite in "A grand day out", "The Wrong Trousers", "A Close Shave", "A Matter of Loaf and Death" si "The Curse of the Were Rabbit". "Chicken Run" (r. Peter Lord, Nick Park), primul film de lungmetraj al studioului si un succes de box office, si "The Pirates! Bands of Misfits" completeaza selectia de filme din cadrul zilei dedicate studioului Aardman.

Festivalul invitat al editiei de anul acesta este din Olanda - KLIK! Amsterdam Animation Festival. Festivalul fondat in 2007 este organizat de fundatia KLIK!, dedicata recunoasterii filmului de animatie ca forma de arta de sine statatoare si dezvoltarii sale in Olanda. Un bloc de scurtmetraje din festival, selectate de co-directoarele festivalului, Yvonne van Ulden si Lesley van der Woude, va fi proiectat la Anim'est 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Animest 2013, #festival animatie Animest, #invitati Animest 2013, #festivaluri animatie Romania, #filme Animest 2013 , #Festival de film