Un film inspirat din jocul "Need for Speed" va fi lansat pe marile ecrane

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 10:27
2759 citiri
Un film inspirat din jocul "Need for Speed" va fi lansat pe marile ecrane

O adaptare cinematografica a jocului video "Need for Speed", a carei actiune va fi inspirata din universul curselor automobilistice, ar putea fi lansata in curand pe marile ecrane.

Potrivit unor surse de la Hollywood, studioul DreamWorks pare sa fie favorit in cursa pentru obtinerea drepturilor de ecranizare a acestui proiect cinematografic, informeaza lefigaro.fr.

Hollywoodul nu si-a ascuns niciodata pasiunea pentru adaptarile cinematografice ale unor jocuri video. "Tomb Rider", "Resident Evil" si "Prince of Persia" au contribuit din plin, in trecut, la succesul financiar al studiourilor cinematografice hollywoodiene.

Gratie popularitatii imense de care se bucura, jocul "Need for Speed" se afla la randul lui pe punctul de a urma exemplul jocurilor video enumerate mai sus.

Marile studiouri se bat pentru obtinerea licentei

Compania Electronic Arts, aflata la originea acestui joc video, intentioneaza sa vanda drepturile de ecranizare a licentei sale. Trei mari studiouri americane (Paramount, Sony si Warner) si-au manifestat deja intentia de a intra in cursa pentru obtinerea drepturilor, insa site-ul american Deadline.com afirma ca studioul DreamWorks ar fi marele favorit.

Doar studiourile Universal nu ar dori sa intre in cursa, intrucat franciza sa de acelasi gen, "Fast and the Furious", va avea in curand o noua continuare, sub forma celui de-al saselea film din aceasta serie.

Desi intriga filmului "Need for Speed" nu a fost inca dezvaluita, presa americana afirma ca scenariul viitoarei pelicule este pe cale de a fi scris chiar in aceasta perioada de fratii George si John Gatins, autorii scenariului lungmetrajului "Real Steel".

Jocul video "Need for Speed" a incercat deja o apropiere de universul celei de-a saptea arte. Cel mai recent opus al jocului, "Need For Speed: The Run", lansat in noiembrie 2011, beneficiaza de o intriga scenaristica mult mai bine dezvoltata decat versiunile precedente ale jocului. Cineastul Michael Bay a regizat trailerul jocului, iar personajele principale, animate, au fost realizate cu ajutorul actorilor Sean Faris si Christina Hendricks.

De la aparitia lor, in 1994, jocurile video din franciza "Need for Speed" s-au vandut in peste 100 de milioane de copii pe plan mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#film Need for Speed, #Need for Speed DreamWorks , #Filme noi