Barry Gifford, scenarist "Tatal fantoma": Romania este o tara misterioasa si stranie

Sambata, 24 Martie 2012, ora 17:30
1431 citiri
Barry Gifford, scenarist "Tatal fantoma": Romania este o tara misterioasa si stranie

Scriitorul si scenaristul american Barry Gifford, autorul romanului "Tatal fantoma", care sta la baza filmului omonim regizat de Lucian Georgescu, a declarat, intr-un interviu acordat CBS News, ca Romania este o tara frumoasa, dar misterioasa si stranie.

Barry Gifford a vorbit in interviul acordat CBS News si despre modul in care au decurs filmarile la "Tatal fantoma", in Romania.

"M-am distrat de minune. Dupa ce am fost la filmari de la New York in Franta, in Italia, am ajuns in Romania, unde oamenii acestia au demonstrat ca stiu meserie si se descurca atat de bine cu niste bugete absolut infime. Le pasa atat de mult de ceea ce fac, este ca in vremurile bune ale cinematografiei", a spus Gifford. "Acolo (in Romania, n.r.) nu folosesc efecte speciale, ci trebuie sa faca totul singuri", a adaugat Barry Gifford.

El a mai spus ca Romania are toate tipurile de peisaj. "Este o tara frumoasa, dar misterioasa si cum sa spun... stranie. Te plimbi printre tigani si minoritari maghiari, prin tot felul de sate mici, vezi oameni care inca se mai plimba cu caruta", a adaugat acesta.

De asemenea, Gifford a spus ca a fost impresionat de modul in care Lucian Georgescu a transpus povestea sa intr-un film pentru marele ecran.

Scriitorul si scenaristul american Barry Gifford, cunoscut pentru romanul "Wild at Heart", dar si pentru scenariile "Lost Highway" (scris impreuna cu David Lynch) si "Perdita Durango", are si o aparitie speciala in filmul "Tatal fantoma".

"Tatal fantoma" reprezinta debutul in lungmetraj al lui Lucian Georgescu, este distribuit in Romania de Transilvania Film si a avut premiera nationala in data de 2 martie.

#Barry Gifford Tatal fantoma, #scenarist fimul Tatal fantoma, #Tatal fantoma Romania , #Filme Romania