Cristian Mungiu, la premiera "Dupa dealuri": Actorii sunt cei mai expusi

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 09:43
2094 citiri
Cristian Mungiu, la premiera "Dupa dealuri": Actorii sunt cei mai expusi

Regizorul Cristian Mungiu a declarat dupa premiera de gala a filmului "Dupa dealuri", care a avut loc la cinema Patria din Bucuresti, ca pelicula, care a primit premiul pentru scenariu si interpretare feminina, anul acesta, la Cannes, este una in care "actorii sunt cei mai expusi".

Regizorul Cristian Mungiu a spus ca trofeul pentru interpretare primit la Festivalul de la Cannes de Cristina Flutur si Cosmina Stratan reprezinta, de fapt, "un premiu pentru scoala romaneasca de actorie".

Mungiu a mai spus, pe scena, inainte de a incepe proiectia, ca "Dupa dealuri" este o productie la care s-a muncit timp de doi ani. "A fost o munca in conditii foarte dificile. Cea mai grea a fost partea de filmare si o sa vedeti de ce", a spus acesta.

La randul sau, actrita Dana Tapalaga a declarat, cand s-a urcat pe scena, dupa proiectie, alaturi de colegii actori Cristina Flutur, Cosmina Stratan si Valeriu Andriuta: "Sper ca ati vazut un film care vorbeste despre adevar, despre simplitate, despre nadejde si dragoste".

Pe de alta parte, Cristian Mungiu s-a declarat nemultumit de calitatea proiectiei de la premiera. "Va multumim pentru rabdare. Calitatea proiectiei reflecta starea cinematografiei romane (...) Imi pare bine ca proiectia s-a desfasurat pana la capat", a mai spus regizorul.

"Mi-as dori ca acesta sa fie un semn de interes general pe care publicul il are. Mi-as dori ca si maine sa fie la fel. Ma indoiesc ca asa va fi", a spus Cristian Mungiu, in fata unei sali pline, de 1.000 de locuri.

Filmul "Dupa dealuri", in regia lui Cristian Mungiu, intra in cinematografele din Romania vineri, iar traseul lungmetrajului cuprinde peste 40 de orase, unele dintre ele fara sali de cinema.

Seri de gala in prezenta echipei sunt organizate si la Iasi (vineri) si Cluj (sambata). In prima saptamana, filmul scris si regizat de Cristian Mungiu si inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran va putea fi vazut si de spectatorii din Timisoara, Arad, Craiova, Constanta, Bacau, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Brasov, Braila si Tulcea.

#premiera Dupa Dealuri, #Cristian Mungiu Dupa Dealuri, #Mungiu premiera Dupa Dealuri , #Filme Romania