"Despre oameni si melci" de Tudor Giurgiu - Record de spectatori in 2012

Miercuri, 02 Ianuarie 2013, ora 11:30
1630 citiri
"Despre oameni si melci" de Tudor Giurgiu - Record de spectatori in 2012

"Despre oameni si melci" este filmul romanesc cu cei mai multi spectatori in 2012, potrivit estimarilor realizate de Asociatia Film Romania. Pelicula semnata de Tudor Giurgiu a avut anul acesta 64.000 de spectatori si incasari de aproape 7 milioane de lei.

Actiunea filmului "Despre oameni si melci" se petrece in 1992, in Campulung-Muscel, la fabrica de masini ARO. Filmul spune povestea unui grup de muncitori angajati la o fabrica falimentara, la inceputul anilor '90 in Romania. Totul se schimba atunci cand unul dintre ei descopera o solutie neobisnuita de a-si salva colegii de la somaj si fabrica de la inchidere, relateaza Mediafax.

O intreprindere de stat ce fabrica masini e pe cale sa falimenteze si trebuie privatizata in doar o saptamana. Cumparatorul este o companie franceza care planuieste sa transforme fabrica intr-o crescatorie de melci. Doar 300 din cei 3.000 de muncitori isi vor pastra slujbele. George Petrescu, seful de sindicat - 30 si ceva de ani, insurat, cu un copil - traieste cu un salariu lunar de 100 de dolari, ca mai toata lumea din acel oras de provincie. George e un soi de Don Juan provincial. Intr-o seara, vede o reclama la televizor pentru o banca de sperma care plateste cate 50 de dolari pentru fiecare "donatie".

Atunci ii vine in cap ideea sa salveze fabrica si pe colegii sai. Daca 1.000 de muncitori tineri si-ar vinde sperma timp de o saptamana, s-ar putea strange suficient de multi bani ca ei sa cumpere fabrica si sa obtina un patent pentru un nou motor. Ar putea reincepe productia si si-ar pastra slujbele.

Din distributie fac parte actorii romani Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda si Alina Berzunteanu si actorii francezi Jean Francois Stevenin si Robinson Stevenin.

Tudor Giurgiu se mai poate lauda cu o performanta anul acesta, fiind castigatorul premiului pentru cel mai bun scurtmetraj acordat, in decembrie, de Academia de Film Europeana, pentru "Superman, Spiderman sau Batman".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#record spectatori film romanesc, #Despre oameni si melci, #filme Tudor Giurgiu , #Filme Romania