Filmul lui Mungiu propus pentru Oscaruri, proiectat la Vaslui, in avanpremiera

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 14:32
1756 citiri
Filmul lui Mungiu propus pentru Oscaruri, proiectat la Vaslui, in avanpremiera

Filmul "Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu, a fost prezentat in avampremiera in Romania, vineri seara, la Vaslui, regizorul spunand ca a ales acest oras "pentru legatura care este intre intamplarea reala si cartile care inspira filmul".

Prezent la eveniment, regizorul Cristian Mungiu a declarat ca a ales orasul Vaslui pentru legatura dintre intamplarea reala si cartile care au inspirat filmul, actiunea peliculei desfasurandu-se la o manastire din judetul Vaslui.

La eveniment au fost prezenti si actori principali: Valeriu Andriuta, Cosmina Stratan si Cristina Flutur.

"Este prima proiectie publica din Romania, iar pentru noi reactia spectatorilor romani conteaza in cel mai mare grad. Prin urmare era normal sa oferim actorilor posibilitatea sa fie de fata si sa simta emotia publicului, asa cum este ea inainte sa fie tradusa in cuvinte. Totodata, cred ca este un semn de respect fata de publicul filmului ca de fiecare data cand este posibil actorii si echipa sa fie de fata", a mai spus Mungiu.

Filmul va rula timp de sase zile la Vaslui, urmand ca marti, 25 septembrie, sa fie proiectat in avampremiera si la Campina, orasul in care a fost construita manastirea ce a constituit decorul principalelor evenimente din film si locul in care s-a desfasurat cea mai mare parte a filmarilor.

In Bucuresti, "Dupa dealuri" va fi proiectat in avanpremiera pe 25 octombrie, in inchiderea celei de-a treia editii a evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest.

"Dupa dealuri" este inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran, care au ca punct de plecare fapte reale petrecute in judetul Vaslui.

Filmul "Dupa dealuri", dublu premiat in mai la Festivalul de Film de la Cannes, a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film strain.

Nominalizarile la premiile Oscar vor fi anuntate pe data de 10 ianuarie.

Premiile Oscar 2013: Nominalizarile vor fi anuntate pe 10 ianuarie

"Dupa dealuri" a castigat Marele premiu al celei de-a 26-a editii a Festivalului de film de la Herceg Novi (Serbia), la inceputul lunii august.

Filmul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, premiat in Serbia

La sfarsitul lunii august, "Dupa dealuri" a primit un nou trofeu, pentru cel mai bun film, la Festivalul de Film de la Vukovar, Croatia. Premiul include un ajutor pentru distributia filmului in Croatia, "Dupa dealuri" urmand a fi distribuit in urmatoarele luni in peste 30 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avanpremiera film Cristian Mungiu, #avanpremiera Romania Dupa dealuri, #Dupa dealuri proiectie Vaslui, #premii Cristian Mungiu, #Cristian Mungiu Cannes , #Filme Romania