Prima coproductie cinematografica romano-chineza

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 11:11
1516 citiri
Prima coproductie cinematografica romano-chineza

China Film Group Corporation si compania Mandragora International vor colabora la prima coproductie cinematografica sino-romana, informeaza vineri Xinhua.

In afara de Romania si China, filmul, care va avea titlul "The Girl Knows Too Much" si va fi regizat de Bobby Paunescu, se va turna si in alte tari precum Italia si Franta. Pelicula cinematografica este poveste de dragoste intre un chinez patron al unei renumite case de moda si o romanca, devenita un model de succes.

Scenariul va fi scris tot de Bobby Paunescu, coproducator al premiatului film romanesc "Moartea domnului Lazarescu".

Potrivit unui comunicat difuzat dupa ceremonia de semnare a contractului, filmarile vor incepe in a doua jumatate a acestui an.

A existat o stransa colaborare pe taram cultural intre Romania si China, din anii '60 pana in anii '80, cand o multime de filme romanesti au fost difuzate in sali chinezesi si pe posturile de televiziune locale.

Din pacate, lucrurile nu au mers in aceeasi directie incepand cu anii '90, a declarat cu aceasta ocazie Bobby Paunescu, exprimandu-si speranta ca evenimentul cultural va contribui la relansarea relatiilor culturale sino-romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coproductie cinematografica romania china, #film romania china, #film chinez , #Filme Romania