Trei cineasti romani, nominalizati la premiile Emmy 2012

Luni, 23 Iulie 2012, ora 20:25
1324 citiri
Trei cineasti romani, nominalizati la premiile Emmy 2012

Cineastii romani Serban Porupca, Adina Bucur si Dragos Stanomir au fost nominalizati la premiile Primetime Emmy 2012, pentru miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de televiziunea History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania.

Potrivit Academy of Television Arts & Sciences, asociatia care decerneaza premiile Primetime Emmy, Serban Porupca a fost nominalizat la categoria "cea mai buna regie artistica pentru o miniserie TV" (alaturi de John Vertrees, Derek Hill si Sally Black), Adina Bucur a fost nominalizata la categoria "cele mai bune costume pentru o miniserie TV" (alaturi de Karri Hutchinson), iar Dragos Stanomir a fost nominalizat la categoria "cel mai bun mixaj de sunet".

Miniseria "Hatfields & McCoys" a primit in total 16 nominalizari, inclusiv la categoriile "cea mai buna miniserie TV", "cel mai bun actor intr-o miniserie TV" (Kevin Costner si Bill Paxton), "cea mai buna actrita in rol secundar dintr-o miniserie TV" (Mare Winningham) si "cel mai bun actor intr-un rol secundar dintr-o miniserie TV" (Tom Berenger). Miniseria a mai fost nominalizata la categoriile "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu", "cel mai bun casting", "cel mai bun montaj", "cele mai bune coafuri", "cel mai bun machiaj", "cea mai buna coloana sonora" si "cel mai bun montaj de sunet".

Miniseria de televiziune "Hatfields & McCoys", cu actorul Kevin Costner in rolul principal, este produsa de History Channel si realizata integral in Romania la Castel Film. Seria TV a avut succes in Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel in 28 mai (Memorial Day) a inregistrat o audienta de 13,9 milioane de spectatori.

#nominalizari Emmy 2012, #romani nominalizati Emmy 2012 , #Filme Romania