Un film romanesc despre dezastrul de la Cernobil are nevoie de sustinerea publicului

Vineri, 14 Februarie 2020, ora 19:15
5120 citiri
Un film romanesc despre dezastrul de la Cernobil are nevoie de sustinerea publicului
Foto: Anul pierdut 1986

Suntem la patru luni dupa explozia de la Cernobil, intr-un oras-port pe malul Dunarii care dateaza din secolul II dupa Hristos si este situat la granita cu Ucraina. Actiunea se desfasoara in perioada comunista a Romaniei in anul 1986 si aduce in prim-plan relatia de familie a sotilor Ionescu dupa ce au aflat ca aerul, apa si pamantul sunt contaminate radioactiv. (Synopsis)

La 30 de ani dupa caderea comunismului, doi tineri creatori romani de film independent sunt la un pas de realizarea debutului lor in lungmetraj cu un film "one-shot", filmat dintr-o bucata, primul de acest fel din Romania: Anul pierdut 1986.

"Anul pierdut 1986" se bazeaza pe o poveste reala, fictionalizata si are ambitia de a fi filmat one-shot, adica dintr-o bucata, ceea ce ar insemna al 17-lea film din toata lumea filmat astfel si primul din Romania.

Filmarile au inceput deja, insa productia independenta are nevoie de sustinerea publicului, pentru a putea trece si de ultimul pas in realizarea acestui lungmetraj ambitios, astfel ca echipa a lansat o campanie de strangere de fonduri prin SMS.

Trimite un SMS la 7425 cu textul FILM5 si devino membru al echipei care realizeaza primul lungmetraj one-shot din Romania! Cost SMS: 5 EUR+TVA.

Vrei sa-i ajuti si mai mult? Trimite un SMS la 7425 cu textul FILM10! Cost SMS: 10 EUR+TVA.

Comedia romaneasca Undeva in Moldova a fost premiata la New York (detalii despre echipa)

Desi s-au nascut dupa Revolutia din 1989, Ligia Ciornei si Dan Dimitriu vor spune cu umor si sinceritate povestea unei familii dintr-un sat din Romania comunista, afectata de accidentul nuclear de la Cernobil. In rolul principal se afla actrita Isabela Neamtu.

Castigatori ai festivalurilor de film de la Roma si New York, in 2019, cu scurtmetrajul "Undeva in Moldova", dupa ce au prezenti la Cannes si nominalizati la festivalul din Toronto, ce doi tineri creatori romani fac parte dintr-o generatie care a incetat sa mai astepte ca lucrurile sa se intample. Ei au ales in schimb, sa le faca sa se intample!

Informatii suplimentare puteti obtine la adresa anulpierdut1986@gmail.com.

#Anul pierdut 1986, #primul film one shot, #film independent , #Filme Romania