Pasionat de istorie? Completeaza-ti colectiile cu filmari din 1917 pana astazi

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 00:00
3386 citiri
Pasionat de istorie? Completeaza-ti colectiile cu filmari din 1917 pana astazi

Inregistrari video cu Regele Carol din 1930, cu Regina Maria, din 1917, sau inmormantarea lui Bratianu in Bucuresti, din 1927, reprezinta doar cateva dintre imaginile care nu pot lipsi din videoteca ta, daca esti pasionat de istoria Romaniei.

Ele pot fi si un cadou valoros pentru cei dragi care au astfel de pasiuni.

British Pathe iti ofera posibilitatea de a vizualiza preview-uri sau de a cumpara filmulete care dateaza de la inceputul secolului trecut, cand compania de media a inceput sa inregistreze imagini in miscare.

Acest video, spre exemplu, il arata pe Regele Mihai I, la nunta sa cu Principesa Ana de Bourbon-Parma, in Capela Palatului Regal din Atena.

Mai departe, sunt infatisati Regele Mihai I si Principesa Ana impreuna cu gazdele lor, Regele Paul si Regina Fredericka a Greciei. Sunt prezentate si cateva cadre cu mirele si mireasa, in timp ce faceau poze cu invitatii.

Si acest video, intitulat "Boy and King - but most boy" (n.r. Baietel si rege, dar mai ales baietel) il infatiseaza pe regele Mihai I al Romaniei, copil fiind, salutand de la un balcon, inconjurat de un grup de adulti. In fata sa are loc un spectacol de circ, pe care Regele Mihai il priveste incantat.

Cu o colectie de 90.000 de filme din toate domeniile, British Pathe ofera cea mai diversa arhiva de inregistrari vechi, din lume.

Compania media are radacini pana in 1890, cand fondatorul sau Charles Pathe descoperea, in Paris, tehnica de a obtine imagini in miscare.

#inregistrari vechi familia regala, #filme vechi familia regala, #film nunta regelui Mihai, #film inmormantarea regelui Ferdinand , #Filme vechi