Documentarul Chasing Ice, in premiera la Guerilla Verde

Luni, 24 Martie 2014, ora 14:40
1309 citiri
Documentarul Chasing Ice, in premiera la Guerilla Verde

A noua editie a Caravanei educationale Guerilla Verde incepe luni la Bucuresti, unde va putea fi vizionat, in premiera pentru Romania, filmul documentar "Chasing Ice"- Goana dupa gheata.

Castigator a peste 30 de premii la festivalurile internationale de film din intreaga lume, cum ar fi Sundance Film Festival, Chasing Ice este un experiment al unuia dintre cei mai apreciati fotografi de mediu, James Balog, care surprinde, pe o perioada de mai multi ani, topirea ghetarilor. Imaginile sunt bantuitor de frumoase, inregistrarile video comprima ani in secunde si arata milenari munti de gheata disparand intr-un ritm ingrijorator.

Guerilla Verde se va opri, in perioada 24 martie - 8 mai, in scolile si universitatile din Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Sibiu, Iasi, Timisoara si Cluj. Anul acesta, peste 60 de unitati de invatamant si-au dorit sa fie gazda caravanei, fapt pentru care organizatorii nu vor putea fi prezenti fizic la toate evenimentele, insa vor pune la dispozitia celor interesati materialele necesare organizarii proiectiilor. Si in aceasta editie intrarea va fi libera, iar participantii vor avea ocazia sa se intalneasca cu reprezentanti ai organizatiilor de mediu, recunoscute in Romania, care isi vor prezenta programele de voluntariat pe care le au in derulare.

"Cu fiecare noua intalnire pe care o avem cu tinerii, observam ca sunt un public din ce in ce mai informat si constient de importanta reciclarii sau a comportamentului responsabil fata de mediul inconjurator. De asemenea, deschiderea si sustinerea din partea autoritatilor, a partenerilor, dar si numarul mare de invitatii primite si in acest an, ne arata ca filmul poate fi o modalitate eficienta de stabilire a dialogului cu generatia tanara, si nu numai", a declarat Nicoleta Talpes, organizatorul caravanei Guerilla Verde.

Traseul caravanei Guerilla Verde - editia a IX-a: Bucuresti, 24 martie - 10 aprilie; Brasov - 1 aprilie; Ploiesti 7-9 aprilie; Sibiu - 30 aprilie; Cluj 8-29 aprilie; Iasi - 7 mai, Timisoara - 8 mai.

#guerilla verde, #Chasing Ice, #caravana educationala , #Premiere film