Circa 15.000 de spectatori, la proiectiile in memoria lui Sergiu Nicolaescu

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 15:23
1445 citiri
Circa 15.000 de spectatori, la proiectiile in memoria lui Sergiu Nicolaescu

Proiectiile speciale in memoria regizorului Sergiu Nicolaescu, organizate vineri si sambata noaptea, in 5 cinematografe din Bucuresti si din tara, au atras aproximativ 15.000 de spectatori, au declarat duminica reprezentantii RADEF RomaniaFilm.

Proiectiile in memoria lui Sergiu Nicolaescu au fost organizate la cinema Patria din Bucuresti, la cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Targu-Jiu, dar si la salile de cinema "Florin Piersic" din Cluj-Napoca, Patria din Craiova si Premiera din Ploiesti, de catre Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor - RADEF RomaniaFilm.

Proiectiile, la care accesul publicului a fost gratuit, s-au desfasurat vineri si sambata, intre orele 22.00 si 05.00. Printre filmele proiectate s-au numarat "Dacii", "Revansa", "Ultimul cartus" si "Nemuritorii".

La toate proiectiile au participat aproximativ 15.000 de spectatori, dintre care cei mai multi - peste 5.000 - au mers sa vizioneze filmele lui Sergiu Nicolaescu la cinema Patria din Capitala, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii RADEF RomaniaFilm.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sambata, in jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participand familia, prietenii si apropiatii regizorului, printre care s-a aflat si fostul presedinte Ion Iliescu.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme in care a imbracat, pe rand sau, uneori, chiar in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor, cu o abilitate neobisnuita.

#filme Sergiu Nicolaescu, #numar spectatori cinematografe, #cinema Romania Sergiu Nicolaescu , #Regizori