Kodak ar putea fi salvat de la faliment de Hollywood

Joi, 31 Iulie 2014, ora 08:57
1339 citiri
Kodak ar putea fi salvat de la faliment de Hollywood

Mai multi regizori de la Hollywood, intre care Quentin Tarantino si JJ Abrams, vor sa salveze ultima fabrica Kodak, ce produce pelicula pentru filme, informeaza online.wsj.com.

Confruntandu-se cu o posibila disparitie a materialului care a facut industria de la Hollywood faimoasa, o coalitie de studiouri cinematografice este aproape de a incheia o intelegere cu Eastman Kodak Co. in domeniul productiei de filme, potrivit Mediafax.

Este de asteptat ca aceste negocieri - care au fost tinute in secret pana in prezent - sa aiba ca rezultat un aranjament prin care studiourile promit sa cumpere o cantitate de pelicula de film in urmatorii cativa ani, chiar daca cele mai multe filme si seriale sunt realizate in prezent folosindu-se tehnologia digitala.

Noul director executiv al Kodak, Jeff Clarke, a declarat ca acest pact va permite companiei sale sa blocheze planurile privind inchiderea fabricii care produce pelicula, din orasul Rochester, New York. Inchiderea fabricii a fost luata serios in considerare, avand in vedere ca vanzarile de pelicula de film ale Kodak au scazut cu 96% incepand din 2006.

Jeff Clarke a sperat initial ca un grup de studiouri, producatori si regizori vor investi direct in aceasta fabrica, intr-un fel de joint venture. Dar acest plan nu s-a concretizat.

Astfel, planurile de a mentine deschisa fabrica prin comenzi pe termen lung facute de studiouri par mai aproape de concretizare, avand in vedere ca in aceasta cauza s-au implicat cativa cineasti celebri, precum Quentin Tarantino, Christopher Nolan, Judd Apatow si J.J. Abrams, care in prezent filmeaza "Star Wars Episode VII" pe pelicula.

#fabrica Kodak, #producator pelicula filme, #regizori filme , #Regizori