Lupul de pe Wall Street, un succes cinematografic, dar mai ales un record financiar pentru Scorsese

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 17:00
1609 citiri
Lupul de pe Wall Street, un succes cinematografic, dar mai ales un record financiar pentru Scorsese
Sursa foto: Imdb

Pe langa premiile si nominalizarea la Oscar, cel mai mare succes al filmului "Lupul de pe Wall Street este cel financiar, cu incasari de 300 de milioane de euro, un record al creatiilor regizorului Martin Scorsese.

Astfel, aceasta satira la adresa coruptiei si lacomiei din lumea speculatiilor la bursa, cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, a depasit recordul stabilit anterior de thrillerul "Shutter Island" (2010), care a avut incasari de 294 de milioane de dolari in toata lumea, conform contactmusic.com, citat de Mediafax.

Incasarile din SUA, 108 milioane de dolari

Totodata, filmul "Lupul de pe Wall Street", bazat pe cartea autobiografica a brokerului Jordan Belfort, a obtinut, pana in prezent, incasari de 108 milioane de dolari in Statele Unite ale Americii.

De asemenea, filmul a fost extrem de apreciat si de critici, fiind bine primit la toate festivalurile importante de gen, din sezonul cinematografic care se incheie la Hollywood cu gala premiilor Oscar.

DiCaprio, globul de aur si nominalizat la un premiu Oscar

Pentru rolul lui Jordan Belfort, Leonardo DiCaprio a castigat, in ianuarie, un Glob de Aur la categoria "cel mai bun actor intr-un musical sau film de comedie" si este nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal - castigatorul fiind desemnat intr-o ceremonie ce va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles. De asemenea, Jonah Hill, interpretul lui Donnie Azoff, cel mai apropiat colaborator al lui Belfort, a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Acestor categorii li se adauga nominalizarile pe care "Lupul de pe Wall Street" le-a primit la Oscarul pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun regizor si pentru cel mai bun scenariu original.

Intr-o cariera de peste sase decenii in industria cinematografica, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) si "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), dar si al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public si de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) si "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, in varsta de 71 de ani, a primit si 12 nominalizari la Oscar, trofeu pe care l-a obtinut in cele din urma in 2007, cu filmul "Cartita/ The Departed".

#film scorseze, #incasari film, #record film, #scorseze record , #Regizori