Plangerea de plagiat prin care lui Tom Cruise i-au fost cerute daune de 1 miliard de dolari, respinsa

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 17:08
1207 citiri
Plangerea de plagiat prin care lui Tom Cruise i-au fost cerute daune de 1 miliard de dolari, respinsa

Plangerea formulata impotriva lui Tom Cruise si a regizorului J.J. Abrams de un scenarist american, care a cerut in instanta daune de 1 miliard de dolari, sustinand ca filmul "Misiune: Imposibila - Ghost Protocol" (2011) a plagiat un scenariu scris de acesta, a fost respinsa in justitie.

Potrivit contactmusic.com, Timothy Patrick McLanahan i-a dat in judecata pe Tom Cruise si J.J. Abrams, regizorului filmului "Misiune: Imposibila - Ghost Protocol", impreuna cu alti membri ai echipei de productie, in ianuarie, afirmand ca cel mai recent lungmetraj din seria "Misiune: Imposibila", lansat in 2011, a fost "scris si produs ilegal" pe baza scenariului pe care el l-a creat in 1998 pentru filmul "Head On", conform Mediafax.

In luna iunie, McLanahan trebuia sa se infatiseze la tribunal pentru a prezenta dovezile in sprijinul acuzatiilor sale, insa nu a reusit sa furnizeze documentele necesare, iar in cursul zilei de joi, un judecator federal a respins cazul.

"Cazul este respins, fara prejudicii, din lipsa probelor de acuzare si pentru nerespectarea ordinelor Curtii", se arata in decizia judecatoreasca.

Filmul "Misiune: Imposibila - Ghost Protocol", cu Tom Cruise in rolul agentului Ethan Hunt, a obtinut incasari de aproape 700 milioane de dolari din box office-ul mondial si alte incasari consistente din vanzarile filmului pe DVD si Blu-ray.

#tom cruise, #plagiat proces , #Regizori