Quentin Tarantino vrea sa se retraga din activitate

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 15:50
1833 citiri
Quentin Tarantino vrea sa se retraga din activitate
Foto: levonbiss.com

Regizorul Quentin Tarantino planuieste sa se retraga din activitate dupa terminarea peliculei "The Hateful Eight", spunand ca turnarea a zece filme si lasarea fanilor cu sentimentul de a vrea mai mult "suna corect".

In timpul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri cu privire la cel mai recent film al sau, westernul "The Hateful Eight", care va fi lansat in 2015, Quentin Tarantino a sugerat ca nu este departe de momentul in care se va retrage, potrivit independent.co.uk, citat de Mediafax.

"Voi scrie piese de teatru si carti, voi imbatrani cu gratie", a raspuns Quentin Tarantino la intrebarea lui Samuel L. Jackson despre ce va face daca se retrage din cinematografie.

"Nu cred ca un artist trebuie sa stea pe scena pana cand publicul il implora sa coboare. Imi place ideea de a lasa fanii dorindu-si mai mult. Cred ca regia este un domeniu pentru oameni tineri si imi place ideea unei legaturi de genul unui cordon ombilical intre primul si ultimul meu film. Nu vreau sa ridiculizez pe nimeni care are o parere diferita, dar eu vreau sa ma retrag cat sunt inca in forma", a spus Tarantino.

"Imi place ca voi lasa in urma o filmografie cu zece productii. Nu e batut in cuie, dar asta e planul. Daca mai tarziu voi da peste un film bun nu voi spune ca nu il fac doar pentru ca am spus ca nu mai fac filme. Dar zece filme fac si gata, o sa ii las pe fani sa-si doreasca mai multe, mi se pare bine asa", a mai spus regizorul american.

Afirmatiile lui Tarantino trebuie privite totusi cu o oarecare neincredere, avand in vedere ca regizorul a spus ca nu va mai turna "The Hateful Eight" dupa ce scenariul filmului a fost publicat pe internet, dar s-a razgandit doua saptamani mai tarziu.

Primul film al lui Tarantino este pelicula "Reservoir Dogs", din 1992, iar cel mai recent este drama "Django dezlantuit", care a castigat doua premii Oscar in 2013.

Castigator al trofeului Palme d'Or de la Cannes cu filmul "Pulp Fiction" din 1994 si a doua premii Oscar pentru scenariile filmelor "Pulp fiction" si "Django Unchained", Quentin Tarantino a fost pe rand regizor, scenarist, producator si chiar actor in filmele sale. Desi este acuzat de critici ca trivializeaza violenta, opera sa cinematografica nu a incetat sa entuziasmeze publicul, iar peliculele sale "Profesionistii crimei/ Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", seria "Kill Bill", "Masina mortii/ Death Proof", "Ticalosi fara glorie/ Inglorious Basterds" si "Django dezlantuit/ Django Unchained" au devenit filme de referinta ale cinematografiei mondiale.

#Quentin Tarantino retragere, #filme Quentin Tarantino , #Regizori