Regizorul Ken Loach va primi un Urs de Aur onorific la Festivalul de la Berlin 2014

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 17:13
1223 citiri
Regizorul Ken Loach va primi un Urs de Aur onorific la Festivalul de la Berlin 2014

Regizorul britanic Ken Loach va fi distins cu un Urs de Aur onorific, pentru intreaga cariera, la Festivalul International de Film de la Berlin 2014.

La cea de-a 64-a editie a Berlinalei, care se va desfasura intre 6 si 16 februarie 2014, vor fi proiectate 10 filme regizate de Ken Loach, ca omagiu adus cineastului britanic, informeaza variety.com.

Nascut in 1936, Ken Loach este unul dintre cei mai cunoscuti regizori din Marea Britanie.

In 2006, Ken Loach a primit premiul Palme d'Or pentru drama istorica "Mangaierea vantului/ The Wind That Shakes the Barley". In 2005, regizorul a primit premiul Cesar pentru cel mai bun film strain, pentru povestea de dragoste scotiana "Un sarut tandru/ A Fond Kiss". Regizorul britanic a fost recompensat si cu un premiu pentru intreaga cariera din partea Academiei de Film Europene, in 2009. Ken Loach a fost invitat special al Festivalului de Film Anonimul din Delta Dunarii in vara anului 2007.

Cel mai recent film regizat de Ken Loach, "The Angel's Share", o comedie sociala, a primit premiul juriului la Cannes, in anul 2012.

Tot in anul 2012, Ken Loach, cunoscut pentru simpatiile sale de stanga si pentru filmele cu tematica sociala, cum ar fi "Paine si trandafiri" (2000), a refuzat premiul pentru intreaga cariera care urma sa ii fie decernat la Festivalul de la Torino, din solidaritate cu muncitorii italieni care asigura curatenia si securitatea Muzeului National al Cinematografiei din oras.

#regizor Ken Loach, #Urs aur Loach, #premii Loach , #Regizori