Romania, la Cannes: Zeci de mici actori, in doua scurtmetraje

Vineri, 23 Mai 2014, ora 07:58
1335 citiri
Romania, la Cannes: Zeci de mici actori, in doua scurtmetraje

Peste 70 de copii vor reprezenta Romania la Cannes la sectiunea de filme de scurtmetraj, cu filmele "Aventurile Micilor Vedete in parc" si "Micile Vedete descopera secretul magnetilor", informeaza un comunicat al Scolii "Micile Vedete".

Filmele vor fi prezentate la sectiunile Short Film Corner si Romanian Short Waves, ambele fiind productii ale scolii romanesti de Film si Televiziune pentru Copii "Micile Vedete".

Ariana Pendiuc, regizorul filmelor, se inscrie si ea in categoria participantilor cu o medie de varsta sub 30 de ani. In 2010, ea devenea cel mai tanar regizor roman ale carui filme au fost selectionate la Festivalul de la Cannes. De atunci, atat parcursul ei, cat si al echipei de tineri cineasti, din care fac parte Ema Pendiuc (producator) si Cosmin Croitoru (director de imagine), a bifat nu mai putin de patru prezente pe riviera franceza, in cadrul celui mai important festival de film din lume. Anul acesta, participarea la festival a celor doua filme a beneficiat de sprijinul Institutului Cultural Roman.

"Dubla reusita de anul acesta imi da incredere ca suntem pe drumul cel bun si este o recunoastere a talentului, dar si a unei pregatiri temeinice a copiilor absolventi ai scolii noastre. Ganditi-va ca in aceste filme sunt copii care au chiar si 4 ani, iar cei mai 'varstnici' au 12 ani", a declarat Ariana, citata in comunicat.

Ema Pendiuc, producatorul filmelor si actrita in filmul "Micile Vedete descopera secretul magnetilor", a subliniat ca "una este sa lucrezi cu unul, doi, cinci copii actori intr-un film si cu totul altceva este sa joace in film peste 35 de copii".

Pelicula "Aventurile Micilor Vedete in parc" trateaza tematica protejarii mediului inconjurator si prezinta o poveste parca rupta din realitate. In locul unui parc dintr-un cartier de locuinte din Bucuresti, se aproba construirea unui mare centru comercial. Intamplator sau nu, tocmai in acest parc se afla singurul loc de joaca pentru copii, iar acestia se decid sa nu stea nepasatori, ba din contra, sa rezolve situatia asa cum stiu ei mai bine.

In cel de-al doilea film participant anul acesta la celebrul Festival de la Cannes, "Micile Vedete descopera secretul magnetilor", Anisia, o fetita care a fugit de acasa pentru a scapa de sfaturile nesfarsite ale mamei, se reintoarce la scoala, unde incearca sa patrunda neobservata la ora de fizica. Din dorinta ei de a se reintegra cat mai rapid in colectivul clasei, Anisia incepe sa faca propriile experimente cu... magneti.

Scoala "Micile Vedete" este prima scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, oferind o pregatire practica axata pe trei discipline: tehnica de filmare, interpretare si dictie, indispensabile unor viitori profesionisti in aceste domenii.

#reprezentanti Romania Cannes, #scurtmetraj filme, #regizori filme , #Regizori