Un celebru cineast va regiza un film despre Edward Snowden

Marti, 03 Iunie 2014, ora 12:05
1401 citiri
Un celebru cineast va regiza un film despre Edward Snowden

Cineastul american Oliver Stone va regiza un film despre dezvaluirile lui Edward Snowden in privinta spionajului american. Va fi o ecranizare a cartii ziaristului Luke Harding de la The Guardian, arata cotidianul britanic pe site-ul sau de internet, preluat de agentia Belga.

Filmarile la lungmetrajul ce va adapta pentru marele ecran cartea 'The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man' urmeaza sa inceapa in cursul acestui an, potrivit aceleiasi surse.

"Sunt incantat si de-abia astept sa lucrez cu Oliver Stone la acest proiect minunat. Filmul va fi o mare coproductie europeana", a scris luni pe contul sau de Twitter ziaristul Luke Harding.

El a precizat ca Oliver Stone va scrie scenariul si va realiza filmul alaturi de producatorul cu care colaboreaza de multa vreme, Moritz Borman.

"Este una din cele mai bune povesti ale epocii noastre", a spus intr-un comunicat Oliver Stone (67 de ani), citat de The Guardian. Castigatorul a trei premii Oscar - pentru 'Plutonul', 'Nascut pe 4 iulie' si 'Midnight Express'-, regizorul prefera sa trateze in filmele sale subiecte politice si de actualitate. Extrem de angajat din punct de vedere politic, el l-a sustinut public pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, precum si pe fostul presedinte venezuelean Huga Chavez si pe cel cubanez, Fidel Castro.

Fost consultant al agentiei de securitate nationala NSA, Edward Snowden, refugiat in prezent in Rusia, este acuzat in SUA de spionaj si furt de documente apartinand statului.

Dezvaluirile lui, a caror sursa sunt documente furate, au pus pe jar guvernul american si au dus la tensionarea relatiilor cu tari aliate, indignate sa constate ca Statele Unite au inregistrat chiar si conversatii particulare ale unor lideri ai lor.

#Edward Snowden, #regizor Oliver Stone, #film Edward Snowden, #regizori filme , #Regizori