Un film al regizorului Cristi Puiu, selectat pentru Festivalul de Film Cannes 2014

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 15:34
1491 citiri
Un film al regizorului Cristi Puiu, selectat pentru Festivalul de Film Cannes 2014

In editia din acest an a Festivalului de la Cannes a fost inclus filmul colectiv "Les ponts de Sarajevo/ Bridges of Sarajevo", un proiect omnibus format din 13 scurtmetraje si coordonat de Jean-Michel Frodon. Printre regizorii care au realizat acest film se numara Cristi Puiu.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, "Les ponts de Sarajevo" a fost inclus in sectiunea Special Screening din selectia oficiala a Festivalul de Film de la Cannes 2014.

"Les ponts de Sarajevo" este un proiect realizat in cadrul evenimentelor care marcheaza, in 2014, implinirea a o suta de ani de la inceputul Primului Razboi Mondial, informeaza screendaily.com, citat de Mediafax.

Filmul "Les ponts de Sarajevo" cuprinde 13 scurtmetraje de cate sase si opt minute, realizate de 13 regizori europeni, respectiv Teresa Villaverde (Portugalia), Aida Begic (Bosnia si Hertegovina), Leonardo di Costanzo (Italia), Jean-Luc Godard (Elvetia), Kamen Kalev (Bulgaria), Serghei Loznitsa (Rusia), Isild Le Besco (Franta), Vincenzo Marra (Italia), Ursula Meier (Elvetia), Vladimir Perisic (Serbia), Cristi Puiu (Romania), Marc Recha (Spania) si Angela Schanelec (Germania).

Film este produs de compania germana Unafilm si de societatea franceza Cineteve, alaturi de alti cinci coproducatori europeni, printre care MIR Cinematografica, Ukbar Film, Bande à part films, Waterfront Film.

"Les ponts de Sarajevo" are in centru orasul Sarajevo si ce reprezinta acesta in istoria europeana a secolului al 20-lea si in zilele noastre, conform cinando.com.

Premiat in 2005, la Festivalul de Film de la Cannes, cu trofeul sectiunii Un Certain Regard, pentru "Moartea domnului Lazarescu", Cristi Puiu a adunat in lista sa de autor de scenarii de film si regizor titluri precum "Aurora" (2010), "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" (2004), "Marfa si banii" (2001), "Before breakfast" (1995), "25.12. Bucharest, North Railway Station" (1996), "13 - 19 iulie 1998, Craiova, Azilul de batrani" (1998).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cannes 2014, #regizori filme Cannes 2014, #regizor Cristi Puiu , #Regizori