American Film Institute a premiat-o pe Jane Fonda pentru intreaga sa cariera

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 17:10
1639 citiri
American Film Institute a premiat-o pe Jane Fonda pentru intreaga sa cariera
Jane Fonda a revenit pe marile ecrane in 2005

Actrita americana Jane Fonda va primi un premiu pentru intreaga sa cariera din partea American Film Institute (AFI), intr-o gala care va fi organizata anul viitor la Los Angeles.

Actrita americana a jucat in peste 40 de filme si a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in 1978, pentru rolul din "Intoarcerea acasa/ Coming Home", si in 1971, pentru partitura din "Klute", informeaza bbc.co.uk

Jane Fonda a revenit pe ecrane in 2005

Jane Fonda a revenit pe marile ecrane in 2005, dupa o pauza de 15 ani, si a jucat recent in serialul "Redactia/ The Neewroom". De asemenea, aceasta a interpretat-o pe Nancy Regan, vaduva fostului presedinte american Ronald Reagan, in filmul regizat de Lee Daniels, "The Butler".

"Jane Fonda este o mare valoare a filmului american", a declarat presedintele American Film Institute, intr-o declaratie de presa.

Jane Fonda este cunoscuta si ca activist politic, ea protestand fata de razboiul din Vietnam in anul 1970.

Fonda a fost nominalizata si la un premiu Emmy

Actrita americana a fost nominalizata anul acesta la Emmy pentru interpretarea personajului Leona Lansing din serialul "Redactia/ The Newsroom". Autobiografia ei, "My life so far", a fost in lista de bestselleruri a New York Times.

Jane Fonda a debutat in 1960 in comedia "Nevasta baschetbalistului/ Tall Story", dar a fost apreciata in 1969 in drama "Si caii se impusca, nu-i asa?/ They Shoot Horses, Don't they", pentru care a primit si prima ei nominalizare la Oscar.

#Jane Fonda, #American Film Institute, #premiu Fonda, #premiu Emmy , #Stiri Filme