Cannes 2014: Un scurtmetraj romanesc, selectat in sectiunea Short Film Corner

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 12:45
1894 citiri
Cannes 2014: Un scurtmetraj romanesc, selectat in sectiunea Short Film Corner

Scurtmetrajul "L1-L5", regizat de Letitia Rosculet si cu Ana Ularu in rol principal, a fost selectat in sectiunea Short Film Corner ce se desfasoara in timpul Festivalului International de Film de la Cannes (14-25 mai), informeaza un comunicat al realizatorilor filmului.

"L1-L5" spune poveste adevarata a regizoarei. Intr-un unghi subiectiv, filmul urmareste 60 de zile din viata unei femei care, dupa un accident de masina, invata sa retraiasca altfel.

"60 de zile din viata mea, 60 de zile emotionante, uneori dureroase, alteori presarate cu umor, dar de fiecare data altfel. 'L1-L5' este un film despre adaptare, despre adaptarea mea la schimbari pe care nu le-am anticipat, pe care nu le-am dorit, dar in fata carora m-am trezit brusc cu ochii larg deschisi!", declara Letitia Rosculet.

Un proiect personal curajos, "L1-L5" reprezinta o victorie a personajului. Prezentata cu umor si sinceritate, povestea regizoarei este completata de performanta actoriceasca a Anei Ularu, una dintre cele mai prolifice actrite romane ale momentului.

"'L1-L5' a reprezentat pentru mine un proiect foarte curajos, o poveste puternica si emotionanta. Desi eram in mijlocul altor filmari, scenariul m-a atras atat de mult, incat am decis sa ignor oboseala si sa lucrez cu echipa minunata de oameni care a facut ca acest film sa existe. Ma bucur ca povestea de supravietuire si forta cazului real din care este inspirata si-a gasit o concluzie in forma artistica. Ii multumesc Letitiei pentru ca m-a ales", a declarat Ana Ularu.

Creat in 2004, Short Film Corner, sectiune a Festivalului de Film de la Cannes, este dedicat sustinerii scurtmetrajelor, filmele selectionate fiind integrate intr-o retea globala de difuzare si promovare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cannes 2014, #scurtmetraj L1 L5, #sectiunea Short Film Corner , #Stiri Filme