Filmul "Blancanieves" a castigat Marele premiu la Festivalul International de Film Bucuresti

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 08:35
1374 citiri
Filmul "Blancanieves" a castigat Marele premiu la Festivalul International de Film Bucuresti

Pelicula spaniola "Blancanieves", cu regia si scenariul semnate de Pablo Berger, a castigat duminica seara Marele Premiu al celei de-a noua editii a Festivalul International de Film Bucuresti (B-EST IFF) 2013, in cadrul Galei de inchidere care a avut loc la Cinema Studio.

Filmul este o reinterpretare a clasicului basm Alba ca Zapada cu actiunea plasata in lumea toreadorilor din Sevilla anilor "20. Filmat in alb/negru si fara dialoguri, filmul lui Pablo Berger continua cumva experimentul "The Artist", dar alege sa omagieze cinema-ul european de inceput de secol XX, cu accent pe expresionismul german.

Premiul a fost inmanat de criticul de film Dan Fainaru, presedintele juriului, directorului Institutului Cervantes in Romania, Juan Carlos Vidal.

Premiul pentru cea mai buna regie a revenit regizorului Amir Manor pentru filmul israelian "Epilog". Pelicula prezinta un cuplu in varsta care nu se poate adapta Israelului modern si schimbarilor sociale care se petrec in jur.

Alice Lowe si Steve Oram au primit premiul pentru Cel mai bun scenariu pentru filmul "Sightseers" in regia lui Ben Wheatley.

Filmul american "Wrong" cu regia si scenariul semnate de Quentin Dupieux a fost declarat castigatorul Premiului criticii.

Cea de-a 9-a editie a B-EST IFF s-a desfasurat in perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea si sala Elvira Popescu.

Festivalul International de Film Bucuresti a fost organizat de Fundatia Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#festivalul international film Bucuresti, #premiu festival film Bucuresti, #Blancanieves premiu Bucuresti , #Stiri Filme